Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Tesla Eko Forum 2017

Nazad na predhodnu novost «

Prvi Tesla eko forum održan je vikenda (9. i 10. septembra) na Goču, u hotelu Šumarskog fakulteta u organizaciji Unesko kluba Univerziteta Sorbona u Parizu, udruženja Srbija za mlade i međunarodnog Memorijalnog projekta Tesla, a pod pokroviteljstvom Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS.

Tokom foruma, premijerno je otkriven Teslin doprinos ciljevima održivog razvoja, malo poznat Teslin doprinos ekologiji i životnoj sredini.

Tesla eko forum

Znatan deo predavanja, radionica i interaktivnih ateljea pružao je konkretne načine uključivanja mladih u najsavremenije međunarodne trendove održivog razvoja, inovacija i preduzetništva.

Sadržaji foruma na otvorenom obuhvatali su edukativne šetnje, šumarske i ekološke otvorene ture. Učesnici su imali prilike da doprinesu ekologiji i konkretno, sadeći Pančićeve omorike u posebno za ovu priliku pošumljenoj zelenoj parceli Goča posvećenoj velikanima koji su zadužili svet velikim doprinosom održivom razvoju: Nikoli Tesli, Milutinu Milankoviću i Mihajlu Pupinu.

Takođe, najsavremenijim onlajn sistemom sađenja na daljinu, forum je zasadio i prvi Nikola Tesla park u šumi sekvoje u Sjedinjenim Američkim državama.


Učesnici foruma imali su prilike da čuju iz međunarodnih organizacija: Aleksandra Protića, potpredsednika Evropske Federacije za Unesko klubove, centre i asocijacije i direktora međunarodnog Memorijalnog projekta Tesla, Gorana Sekulić iz Svetskog fonda za zaštitu prirode (WWF) i Žarka Petrovića iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Akademski deo obogatili su Milan Medarević, profesor i bivši dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu, Aleksandra Ninković-Tasić, predsednica Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin, Siniša Rudan i Rozalija Forai ispred organizacije Re Making Tesla i nagrađivani pronalazač Miloš Stanković sa Fakulteta za menadžment i ekonomiju.

Praktične savete održivosti podelili su sa okupljenima Dušanka Ilić, direktorka vodeće međunardone platforme za modele Ujedinjenih Nacija (MUN Planet), Miloš Milisavljević, direktor Strawberry Energy - kompanije koja je osvojila Evropsku nagradu za održivi razvoj, Nataša Gligorijević - predsednica Centra za održivi razvoj Srbije i predsednica Centra za Novu Diplomatiju i Nikica Marinković, osnivač WooBox i laureat mnogobrojnih nagrada.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio