Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

MOON FEST 2018 | 27-28/7 Noćni uspon na Midžor | 26-29/7 Outdoor festival punog meseca

Nazad na predhodnu novost «

⚫ Doživite zvezdano nebo, o kojem ste sanjali, na vrhovima Stare planine;
⚫ Posmatrajte potpuno pomračenje meseca na pravom mestu, na dobroj visini;

⚫ D
oživite svitanje, jutro i buđenje planine čiji predeli ostavljaju bez daha;
⚫ DOŽIVITE STARU PLANINU NA NAJLEPŠI MOGUĆI NAČIN!
⚫ Doživite festival punog meseca - MOON FEST 2018!


Ovu noć 27/28. jul je noć punog meseca i noć kada se dešava POTPUNO POMRAČENJE MESECA, NAJVEĆE U 21. VEKU.

Imamo 2 opcije:

1. Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca

2. Četiri dana avanturističkog festivala (od četvrtka do nedelje): Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca + abseiling, zip-line, kajking, slackline, kupanje na olimpijskim termalinim bazenima, uživo Rock svirka, DJ i večernja druženja uz logorske vatre i zvuk gitare


OPCIJA 1 - PLAN I PROGRAM PUTA :

16.30  Polazak  iz Beograda (Autobus 2)

15.00  Polazak iz Beograda (Autobus 1)

18.00  Polazak iz Niša (Autobus 3)

Oko 20.00h stiže Autobus 1 i Autobus 3, a oko 21.20 stiže Autobus 2 - do planinarskog doma "Babin zub", Odakle se nastavlja 500 m pešaka do platoa ispred kafe - restorana "Plaža". Sa platoa će se posmatrati nebo i POMRAČENJA MESECA pomoću teleskopa, durbina, dvogleda i golim okom. Ispred "Plaže", na otvorenom, biće zanimljivo predavanje profesora Matematičkog fakulteta u Nišu (o mesecu, zvezdama, planetama - tačna tema će biti uskoro objavljena).
Pomračenje meseca počinje u 20.40, a potpuno pomračenje nastupa u 21.30 i traje do 23.15, a u 00.20 zemljina senka u popunosti otkriva mesec i od tada nam mesec, koji je tu noć oko 10% veći, sija u punom sjaju.
U ponoć svi učesnici kreću na uspon na Mižor - od "Plaže," poznatom stazom, preko Markove livade, pored Žarkove čuke i Tupanara do vrha Midžor (2169 mnv). 
Sama planina kada je mesečina obasjava izgleda nestvarno. Posmatranje svitanja i izlaska sunca sa ovog impozantnog vrha. Samo svitanje je neverovatan doživljaj i Stara planina u zoru i rano jutro, kada se divlji svet budi, izgleda facinantno. Sam doživljaj ćete pamtiti i prepričavati drugima.:).

Povratak istom satzom nazad i oko 9h polazak prema domu u selu Balta Berilovac, 10.00 do 12.00 će se služiti ručak. Ovde će biti organiovan i sajam staroplaninskih proizvoda. Moćićete kupiti domaće proizvode: med, slatko, džem, čajeve i dr.

12.00  Povratak nazad za Beograd

17.00  Očekivani dolazak u Beograd

Uspon na Midžor
-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 15 km (ukupno)
-Najniža tačka 1550 mnv
-Najviša tačka 2169 mnv


Cena: 1990 RSD (OPCIJA 1 - Polazak iz Beograda)
             
990 RSD (OPCIJA 1 - Polazak iz Niša)

U cenu uključeno:
-Prevoz
-Troškovi planinarskog vodiča
-Učestvovanje na predavnju na otvorenom

U cenu nije uključeno:
-Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade"
-Doručak kod doma u selu Balta Berilovac - cena 200 RSD

OPCIJA 2 - PLAN I PROGRAM PUTA :

Četvrtak 26.7.2018.:

10.00 Polazak iz Beograda, vožnja autoputem, preko Niša, Svrljiga do Knjaževca.
Kupanje i relaksacija na olimpijskom bazenu "Banjica", koji se snabdevaju termalnom vodom iz Rgoške banje. Temperatura vode i leti i zimi je 28C. Pose kupanja polazak u kamp u selu Balta Berilovac, 
postavljanje  šatora. Naveče će biti druženje pored logorskih vatri uz gitaru, impresivni zvuk gajdi i sjajno zezanje do kasno u noć. Posmartranje meseca i zvezda (golim okom). Noćenje.


Petak/Subota 27.7 / 28.7.2018

9.00 Pakovanje stvari koje su potrebne za avanturu ovog dana i za Noćni uspon na Midžor. Odlazak do planinarskog doma "Babin zub". Podela učesnika u grupe. Na smenu grupa će biti pešačka tura do vrha Babin zub (1758 mnv) i Orlovog kamena, abzajl niz impresivne stene Babinog zuba, Zip-line sa Babinog zuba. Pauze za ručak u prirodi ili u planinarskom domu "Babin zub". Fakulatativno odlazak do bazena u hotelu "Stara planina".
Od 17/18h svi učesnici će moći da se istuširaju u domu "Babin zub", a nekoliko kupatila će biti ostavljeno za našu grupu.
Naveče se pridružujemo grupi (koja je odabrala OPCIJU 1), odlazimo na plato ispred kafe - restorana "Plaža", gde će se posmatrati noćno nebo i POTPUNO POMRAČENJE meseca. A ispred "Paže", na otvorenom, će biti predavanje profesora Matematičkog fakulteta u Nišu ( o mesecu, zvezdama i planetama). 
Pomračenje meseca počinje u 20.40, a potpuno pomračenje nastupa u 21.30 i traje do 23.15, a u 00.20 zemljina senka u popunosti otkriva mesec i od tada nam mesec, koji je tu noć oko 10% veći, sija u punom sjaju.
U ponoć svi učesnici kreću na "Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca". Sama planina kada je mesečina obasjava izgleda nestvarno. Čekamo i posmatramo svitanje i izlazak sunca na vrhu. 
Samo svitanje je neverovatan doživljaj i Stara planina u zoru i rano jutro, kada se divlji svet budi, izgleda facinantno. Sam doživljaj ćete pamtiti i prepričavati drugima.:). Posle se istom stazom spuštamo do planinarskog doma "Babin zub", gde će nas pokupiti prevozZatim se spuštamo u Balta Berilovac i kamp, u kojem će biti doručak i druženje svih učesnika. Odlazimo u svoje šatore i posle je period za odmor do 20h. Za sve koji ne žele da spavaju, biće organizovano streličarstvo, igre bez granica i čobanske igre. Naveče će biti druženje pored logorskih vatri, a posle uživo ROCK svirka, DJ i sjajne zabava do kasno u noć.


NEDELJA 29.7.2018:

9.00 Pakovanje stvari, šatora i odlazak na Zavojsko jezero (zvano "Uvac istočne Srbije"). Podela učesnika u grupe. Celodnevno kupanje na jezeru, Kajking kroz meandre Visočice (reke na kojoj je Zavojsko jezero), Ronjenje u jezeru (intro zaron) i Slackline.
Posle aktivnosti polazak za Beograd. Očekivani dolazak u Beograd do 23h.

PROMO CENA: 2990 RSD (OPCIJA 2)

U cenu uključeno:
-Prevoz (iz Beograda, Niša i Svrljiga)
-Ulaznice na termalni olimpijski bazen "Banjica" - Knjaževac
-Troškovi vodiča
-Organizacioni troškovi
-Besplatan šator za prvih 20 prijavljenih
-Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca i predavanja
-Slackline

U cenu nije uključeno:
-Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD
-Hrana i piće
-Abseilling 1400 RSD
-Zip-line 1200 RSD
-Ronjenje (intro zaron 10/15 min.) 2400 RSD
-Kajking po osobi 2000 RSD
-PAKET 1: Zip-line, abseilling 2000 RSD
-PAKET 2: Ronjenje i kajaking 4000 RSD**Noćni uspon na Midžor u noći punog meseca  će biti obezbeđivan od strane spasioca „Gorske službe spasvanja Srbije“

***Preporučuje se da poneste durbine i dvoglede, jer će biti velika gužva i red na teleskopima. Samo pomračenje i mesec možete gledati i golim okom.

****Organizator zadržava pravo manjih izmena u programu

OBAVEZNA OPREMA: cipele (poželjno planinarske), slojevita garderoba, rezervna garderoba, ZIMSKA JAKNA (na vrhu zna da bude mnogo hladno),šuškavavac / windstop jaknu, ČEONA LAMPA (obavezno), kabanica (za svaki slučaj), kačket/šešir, naočare za sunce,krema za sunce, overena zdravstvena knjižica.

HRANA I PIĆE ZA NOĆNI USPON: hrana za celu noć (sendviči, voće, slatkiši i slično), minimum 2 litra vode.

Napomena 1: Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon.

Napomena 2: Vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

⚠️Svi učesnici moraju da se tokom pešačke ture drže grupe i da se ponašaju u skladu sa savetima planinarskih vodiča. Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio