Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Mladi u turističkoj industriji

Nazad na predhodnu novost «

Projekat "Mladi u turističkoj industriji" nudi podršku za uspešnu tranziciju mladih koji su završili školovanje na tržište rada. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije i kofinansiran sredstvima Vlade Republike Srbije, a sprovodi ga Udruženje Srbija za mlade i opština Negotin.

Mladi u turistickoj industriji

Ciljna grupa projketa se sastoji od nezaposlenih mladih bez ili sa niskim nivoom kvalifikacija, "NEET" (mladih bez obrazovanja, zaposlenja i prakse), mladih ćlanova ranjivih grupa sa posebnom pažnjom na mlade žene i ugorožene grupe.

Projekat se realizuje u opštinama Negotin, Bajina Bašta, Nova Varoš, Savski venac, Raška, Niš, Bač i Bečej. Od svih učesnika programa biće uključeno najmanje 40% žena i 15% pripadnika ugroženih grupa.

O PROJEKTU

Šansa za zaposlenje

Uloga turizma postaje sve važnije u sveukupnom privrednom razvoju, s obzirom na to da je u pitanju radno intezivan sektor, izgrađen prvenstveno od malih i srednjih preduzeća, a koji zapošljava veliki broj žena i mladih.

Uspešna saradnja

Projekat je razvijen kako bi se svorile mogućnosti za međusektorsku saradnju sa ciljem organizovanja obrazovnih aktivnosti i drugih inovativnih usluga usmerenih na održivi sistem zapošljavanja mladih.

Naša misija

Obezbeđivanje preduslova za zapošljavanje i samozapođljavanje mladih u sektoru turizma. Podizanje svesti poslodavaca u turističkoj industriji o zapošljavanju pripadnika ugorženih grupa, kako bi se smanjio nivo nezaposlenosti mladih u Srbiji.

Može i u Srbiji!

Fokus projekta je na zapošljavanju mladih. Turizam je važan pokretač ekonomskog i društvenog razvoja. Cilj je mladima pružiti šansu da u svojoj zemlji nauče sve što im je potrebno za uspešno pokretanje i vođenje održivog projekta iz oblasti turizma.

Partneri projekta

Partneri projekta su Nacionalne agencije za zapošljavanje, lokalne vlasti i Centri za socijalni rad koji će učestvovati u selekciji mladih koji će biti uključeni u projektne aktivnosti, kao i društveno odgovorne kompanije u sferi turizma koje će biti uključene u integrisanje mladih ljudi zainteresovanih za rad u sektoru turizma.

Ovim projektom želimo doprineti stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje mladih u turističkoj industriji, kroz direktno uključivanje ciljnih grupa i podršku zainteresovanim stranama. Projekat je podeljen u određen broj aktivnosti od kojih su najznsčsjnije info dani i održavanje treninga.

INFO DANI

Cilj info dana je predstavljanje mogućnosti koje nudi projekat ciljnoj grupi i oni će se održati u navedenim opštinama po datumima ispod:

16. novembar, Negotin

17. novembar, Negotin

4. decembar, Nova Varoš

11. decembar, Raška

12. decembar, Nova Varoš

13. decembar, Bajina Bašta

16. decembar, Bač

16. decembar, Sombor

17. decembar, Bač

17. decembar, Čačak

17. decembar, Raška

17. decembar, Niš

17. decembar, Sombor

17. decembar, Novi Bečej

18. decembar, Čačak

18. decembar, Bajina Bašta

20. decembar, Novi Bečej

20. decembar, Niš


Nakon održanih info dana, biće objavljeni datumi održavanja treninga po opštinama.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio