Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Greenland avantura | Kamena Gora - Sopotnica - Lim | 25-28/07/2019

Nazad na predhodnu novost «

Četiri dana aktivnog doživljaja prirode i avanturističkih sportova u jednoj od najlepših i najčistijih destinacija Srbije - Kamenoj Gori i Sopotnici (Jadovnik). Spremite se da udahnete nepregledne četinare, izvore i potoke, zvezdana neba i otkrijete svu lepotu Dinarida jugozapadne Srbije.

Greenland avantura Kamena Gora

Avanture koje smo pripremili:

- sportsko penjanje uz stenu
- zip line
- rafting
- streličarstvo
- spust užetom niz stene vodopada Sopotnice
- planinarenje

Kamena Gora se nalazi na jugozapadu Srbije. To je planinsko selo, sačuvano od civilizacijiskih tekovina i urbanizacije. U njemu se udiše čist vazduh, pije ledena planinska voda, ljudi su britki i dugovečni, a klima ćudljiva i promenljiva. Kamena Gora je mesto koje je nezaobilazno za prave ljubitelje prirode, aktivnog odmora i seoskog turizma. Planinska površ raščlanjena dubokim klisurama i kanjonskim dolinama. Mozaičan raspored šuma i pitomih proplanaka čini ovaj prostor jedinstvenim. On je stanište brojnih retkih i ugroženih vrsta. Očuvani prirodni pejzaži, specifični objekti narodnog graditeljstva, kulturno-istorijsko nasleđe i tradicionalni način života izdvajaju ovaj prostor kao poseban.

Sopotnica se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Uz vodopade, zanimljiva turistička atrakcija Sopotnice vodenice i valjarice, gde se nekada mlelo žito i valjala sukna.

PROGRAM:

Četvrtak 25.07.2019. Polazak iz Beograda u 6h, vožnja preko Čačka i Zlatibora, dolazak u Sopotnicu oko 12h. Nakon kraćeg odmora i obuke od strane naših instruktora, spuštanje užetom niz stene kod slapova Sopotnice, uz rotacije grupa. Pored ove avanture biće organizovano i streličarstvo. Nakon avantura transfer na Kamenu Goru i smeštanje u kamo Guvništa. Odmor, večera, druženje. Noćenje.

Sopotnica

Petak 26.07.2019. Budjenje na 1400 mnv i nakon doručka uživamo u avanturama zip line i penjanje uz stenu uz rotacije, streličarstvo  Slobodno vreme i za uživane na planini među četiinarima. Večera, druženje u kampu. Noćenje.

Subota 27.07.2019. Nakon doručka, pešačka tura u jutarnjim satima po Kamenoj Gori (oko 5h). U popodnevnim satima zip line i stena će biti na raspolaganju. Fakultativna večera i druženje u kampu.

Kamena Gora

Nedelja 28.7.2019. Nakon doručka, pakovanje stvari, napuštanje Kamene Gore i odlazak na rafting Limom (opciono). Ekipa koja ne ide na rafting kreće u obilazak Prijepolja i manastira Mileševa, nakon čega uživa na jednoj od najlepših plaža na Limu. Popodnevni polazak za Beograd u koji se stiže u kasnijim večernjim časovima. Kraj programa.

Rafting Lim

KOTIZACIJA PROMO: 3.990 rsd

U cenu uračunato:

- kamp na Kamenoj gori sa toaletima i tuševima

- šatori (mesto u šatorima, za 2-3 osobe, učesnici sami donose vreće ili ćebad)

- sportsko penjanje uz stenu, 

- zip line, 

- spust niz stene vodopada Sopotnice, 

- streličarstvo

- planinarska tura na Kamenoj Gori, 

- usluge stručnog vođena i licenciranih instruktora za sportove

- organizacija programa

U cenu nije uračunato:

- obroci (polupansion, doručak i kasni ručak ili večera 1000 rsd po danu), obroci su obilni, domaća hrana 

- autobuski prevoz Beograd - Sopotnica - Kamena Gora - Beograd 2600 rsd

- rafting Limom na potezu Brodarevo - Petrovac 3000 rsd po osobi (oko 3h raftinga, uključuje prevoz, opremu, skipere)

- redovna godišnja članarina SZM 500 rsd

*Članarina udruženja je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate. Nakon prijave predrezervacija važi 48h i do isteka uplatiti u celosti ili 50% od ukupnog iznosa.

SMEŠTAJ i HRANA

U sklopu festivala je organizovan kamp smeštaj. Šatori su za 2-3 osobe i uključeni su u cenu kotizacije. Obezbeđeni su toaleti i tuševi, voda. Učesnici sami donose vreće za spavanje ili ćebe/podlogu za spavanje.


Učesnici mogu poneti svoju hranu (konzerve, grickalice i slično). Prodavnica je udaljena oko 5 km od kampa u Kamenoj Gori (ali nije baš snabdevena). Na Sopotnici ne postoji prodavnica.

*Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Informacije i rezervacije na:

Mob: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

NAPOMENE:

  • Potrebno je poneti slojevitu garderobu kao i udobnu obuću sa debljim đonom.

  • Za avanture nije porebno predhodno skustvo, mogu svi da učestvuju. Svi učesnici će potpisati izjavu o sopstvenoj ogovornosti za učešće u sportovima.

  • Za sve avanture biće obezbeđeni iskusni, licencirani instruktori.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Pogledajte kako smo se proveli predhodnih godina :)

 

 

 


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio