Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Hej salaši na severu Bačke | Jednodnevni izlet u tem Somboru 3/9/2017 - DIN 1890

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

 

Otkrivamo Sombor, grad bogate kulturne baštine, čuvar stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela.


Sombor je nadaleko poznat po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena.

PLAN I PROGRAM PUTA

►08:00
Polazak iz Beograda i vožnja auto-putem Beograd - Subotica. Ima oko 2 i po sata vožnje do početne tačke.

►oko 10:30
Očekivani dolazak u Sombor i osveženje uz čuveni Somborski sladoled.

► 11:00
Obilazak i razgledanje najveće slike u Srbiji - impresivne slike "Bitka kod Sente"(1*).

► 11:30
Pešačka tura i obilazak najlepših gradskih atrakcija u centru Sombora.

► 13:00
Sombor iz brodića - plovidba s uvek vedrim kapetanom koji je plovilo nazvao po voljenoj supruzi "Tatjani" i priča o čuvenom Velikom Bačkom kanalu koji je povezao Dunav i Tisu, skrativši plovidbu za više od 200 km.

►14:30
Ručak u najtoplijem salašu "Naš salaš Sombor" gde domaćini u bajkovitom vrtu dočekuju goste uvek puna srca.

►16:00
Vožnja čuvenim Somborskim fijakerima do obližnjih salaša. Povratak fijakerom do salaša "Naš Salaš" - Sombor

►17-19h
Slobodno vreme i šetnja Somborom

►Kasno popodne - predveče, povratak kući.

"U tom Somboru"

Sombor je danas moderan grad koji je očuvao patinu i šarm prošlosti, zelena oaza bođoša na njegovim sokacima i vencima zadržala je nasleđeni hladoviti perivoj kojim i danas pitomo promiče fijaker, čuvajući legendu o Somboru, Ravangradu i Zelengradu, kao i mitskom staništu čija je lepota pesmom ispričana, kao preporuka, ponajviše kao dobrodošlica:

"U tom Somboru svega na volju;
Ko kroz njega jednom prođe,
Taj će opet da nam dođe,
Zavoleće ga."


Zanimljivo:

1* → Slika "Bitka kod Sente", mađarskog umetnika nemačkog porekla Ferenca Ajzenhuta, najveće je ulje na platnu ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije. Računajući i pozlaćeni ram, koji je takođe umetničko delo, ova slika, dimenzija 7x4 metara, zauzima površinu od 40 kvadrata! Izložena je u zgradi somborske Skupštine opštine, koju Somborci i danas nazivaju Županija, a za 110 godina, koliko se tamo nalazi, nijednom nije restaurirana. Pravo je čudo kako je slika prenešena i uneta unutra.

 


Cena: 1.890 RSD

U cenu uračunato:
- Usluga prevoza,
- Vožnja čuvenim Somborskim fijakerom do obližnjih salaša i nazad
- Usluge vodiča
- Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato:
- Krstarenje brodićem "Tatjana" 300 rsd
- Individualni troškovi članova
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" od 500 rsd
- Hrana i piće

PRIJAVE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h


Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio