Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Cvetanje Tise 16/06/2018 - DIN 1990

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Cvetanje Tise 16/06/2018

Provedite sa nama i ovaj dan u prirodi na prelepom Palićkom jezeru i prisustvujte jednom od najvećih čuda prirode Srbije i na kraju se sjajno zabavite uz zabavni program na manifestaciji "Cvetanja Tise" u Senti. I ove godine sredinom juna dešava se jedan od najlepših događaja i verovatno jedan od najromatičnijih vikenda na samoj reci Tisi!


Očekuje nas poznato cvetanje reke, odnosno masovno rojenje insekta tiskog cveta. Oni koji se bave ovim prirodnim fenomenom kažu, da i pored činjenice da u našim vodama živi više vrsta insekata iz porodice vodenih cvetova, svadbeni let nijednog od njih nije tako atraktivan i dramatičan kao tiskog cveta na reci Tisi.

Da bi produžio vrstu, nakon provedene najmanje tri godine u mulju Tise, izleću iznad reke i u ljubavnom zanosu svojim letom ispisuju jednu od najlepših i najromantičnijih priča iz prirode.
Svakako znatiželjni i zaljubljenici prirode sa obale ili sa čamaca i brodića u miru i tišini mogu već ovog vikenda doživeti ovaj prelep prizor.

Legenda kaže da se samo u danima „cvetanja Tise“ ljubavne želje ispunjavaju.

PALIĆ - jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. On uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep park, prepoznatljivo jezero kao i mir i tišina, čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.

►►►Rojenje tiskog cveta je prirodni fenomen, jer priroda upravlja njime. Niko ne zna tačno kada će u junu početi buđenje larvi, koliko će trajati i kada će rojenje biti najmasovnije. To zavisi od spoljne temperature, čistoće vode, mesečeve faze, brzine toka, vodostaja, temperature vode i dr. Rojenje se najčešće dešava sredinom juna i taje nekoliko dana, ali 100% ne možemo znati da li će se rojenje 16. juna dogoditi, ali tada je manifestacija "Cvetanja Tise u Senti".

PROGRAM:

Subota, 16. jun:

08.00 polazak iz Beograda
11:30 dolazak na Palić
11:30 -13h obilazak Palićkog jezera
13h polazak za Sentu
14h dolazak u Sentu
14-16h obilazak Sente i spomen vidikovca Senćanske bitke i krstarenje Tisom
16-17 ručak / slobodno vreme
18:00 vinski trg i izložba rukotvorine ( i posmatranje cvetanja Tise sa obale)
19:00 koncert
20:00 koncert
21:45 regata sa bakljama
22:30 polazak za Beograd
01h dolazak u Beograd

Cena: 1990 RSD

U cenu uračunato:
- Prevoz
- Usluge vodiča
- Troškovi organizacije programa
- Krstarenje Tisom
- Ulaznice za spomen-vidikovac Senćanske bitke

U cenu nije uračunato:
- Individualni troškovi članova
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" od 500 rsd
- Hrana

*Satnica je napisana okvirno i moguće su manje promene u redosledu obilazaka!

Informacije i rezervacije na:


Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.


Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio