Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Baranda / Carska bara / Belo blato / dvorac Kaštel | 21/9/2017 - DIN 1.99

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Baranda / Carska bara / Belo blato / dvorac Kaštel  21/10/2017

Obilazimo:
1.Barandu - mesto koje je postalo poznato po seriji "Vratiće se rode", kao i po snimanju serija i filma "Montevideo, bog te video". Obilazimo centar sela, vatrogasni dom, prolazimo pored čuvene Tozove kuće, kao i mnogih drugih kuća i mesta gde je snimana serija "Vratiće se rode". Zatim obilazimo i seosku crkvu, kao i teren FK Radnički - Baranda.

2.Carska Bara - Carska bara je od 1989. godine Specijalni rezervat prirode Stari Begej. Ovde rastu brojne autohtone vrste biljaka, a tu su i životinje poput divlje svinje, zeca, srne, belouške, šarenog daždevnjaka…Ona je dom za čak 240 vrsta ptica, upisana je i na listu UNESKO-a kao močvarno područje od međunarodnog značaja.

Obilazak rezervata turističkim brodom u trajanju od oko 2 sata (foto Safari), edukativni deo o samom rezervatu kao i o flori i fani u ovom „rajskom mestu“. Obilazak rezervata „Stazom zdravlja“ u dužini od 4 km u trajanju oko 1 sat (edukativni deo sa vodičem tokom šetnje).

3.Belo blato, obilazak seoske škole koja je izgrađena je 1893 godine. Škola se pohađa uporedo na tri jezika: slovačkom, mađarskom i srpskom. U krugu škole nalazi se i Etno kuća koja je otvorena za posetioce, kao i etno učionica sa suvenirnicom, obilazak ovog živopisnog sela.
Zatim obilazimo etno kompleks i salaš "Lujza" u Belom blatu, prelepo uređeno mesto gde možemo videti razne domaće, kao i autohtone vrste domaćih životinja. Ovaj kompleks se nalazi pored kanala i nudi svojim posetiocima mogućnost pecanja.

4.Dvorac Kaštel, u selu Ečka - upoznavanje sa dvorcem, kao i prelepim parkom na imanju dvorca. Podignut je 1820. godine u engleskom stilu. Dvorac je izgradio Lazar Agošton da mu služi kao vlastelinski dvorac. Celokupno zdanje okružuje velelepni park, koji je takođe nedavno obnovljen i revitalizovan, u neposrednoj blizini nalazi se starinski toranj za vodu koji izgleda kao mala tvrđava, zatim katolička crkva iz 1864. godine zadužbina Lazara Lukača.

PROGRAM:
8h polazak iz Beograda
9h dolazak u Barandu
9-10:15 obilazak sela
11h dolazak u Carsku baru
11-13h obilazak Carske Bare (krstareneje + pešačenje)
13h polazak za Belo blato
13:15-16:15 obilazak Belog Blata i ručak + pecanje na salašu
16:40- 17:30 dolazak u Ečku, obilazak dvorca "Kaštel"
18:00 dolazak u Etno kompleks Tiganjica
19:30 polazak za Beograd
21h očekivani dolazak u Beograd

CENA: 1.990 rsd

U cenu uključeno:

- prevoz
- krstarenje brodićem
- ulaznice za rezervat i edukativni deo o rezervatu
- usluge vodiča i organizacije ture

U cenu nije uračanato:

-redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din

-ručak u etno kompleksu "Luiza" u Belom blatu (uz naručeni ručak imamo mogučnost da pecamo)

PRIJAVE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h


Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio