Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

UVAC i PEŠTER - pešačka tura + krstarenje - DIN 4700

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

 

 

UVAC I PEŠTER - PEŠAČKE TURE + KRSTARENJE

Datumi u 2017:

16-17.9.2017.

30.9.-1.10.2017.

Dame i gospodo, njegovo veličanstvo Uvac!

Ako volite jedinstven spoj ruralnih, netipičnih i originalnih mesta koji obiluju živopisnim prizorima, neposrednim, srdačnim ljudima i pešačkim stazama, onda je ovo prava ideja za Vašu vikend avanturu. Zaista, ima nešto u tom planinskom vazduhu i idiličnim prirodnim kreacijama koji nam vraćaju harmoniju i "pune baterije". Spremite se za osvajanje Peštera, kanjona Uvca, tajanstvenih pećinskih dvorana jednog od najdužih pećinskih sistema u Srbiji kao i vidikovca sa nestvarnim pogledom na meandre - sve to pod budnim okom beloglavog supa! :)

Meandri Uvca

PROGRAM 2 DANA

Prvi dan: Polazak iz Beograda u 7:00h, vožnja preko Čačka i Ivanjice do Peštera, gde osvajamo vrh - Trojan (1347 mnv). Pešačka tura traje oko dva sata i nije teška. Uživamo u prizorima Kule, Ninaja, Golije, Jadovnika... Nakon osvajanja vrha idemo do izvora Đurđevice gde je Sv. Đorđe, po predanju, ubio dvoglavu aždaju. Povratak u Sjenicu, smeštaj, slobodno vreme za druženje, noćenje.

Drugi dan: Nakon doručka odlazak na Uvačko jezero (10h) gde od Markove ravni krećemo u pešačku turu do vidikovca Molitva. Pešačka staza je oko 10km duga (ukupno u oba smera) i nije teška. Krećemo se obodom jezera i uživamo u prizorima rezervata. Alternativno vožnja brodom meandrima Uvca uz  posetu Ledenoj pećini i izlazak na vidikovac uz pešačenje nazad do kampa (oko 5km, laka staza).  Nakon krstarenja povratak, slobodno vreme na obali jezera (u letnjim mesecima i kupanje). Mogućnost fakultativnog organizovanog ručka. Polazak za Beograd u popodnevnim satima, dolazak u Beograd u kasnijim večernjim satima (oko 22h). Kraj programa.

SMEŠTAJ

Apartmani Vanilla Sjenica

Vanilla sjenica

Hotel Borovi

CENA: 4.700 din.

U cenu uključeno:

-autobuski prevoz (AC, audio)

-jedno noćenje u vili Vanila Sjenica u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama, opremljenim TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim WiFi

- doručak

-pešačka tura na Pešteru,

-ulaznica za rezervat prirode Uvac,

-pešačka tura do vidikovca Molitva i nazad do mesta polaska

-troškovi organizacije programa

U cenu nisu uključeni:

-redovna godišnja članarina SZM 500 rsd,

-opciona doplata za smeštaj u hotelu Borići u Sjenici 900 rsd
(uključen doručak, nameštaj je od prirodnih materijala, svaka soba poseduje tv i internet, dvokrevetne i trokrevetne sobe)

-doplata za krstarenje Uvcem sa posetom ledenoj pećini i vidikovcu 1000 rsd

-ručak drugi dan nakon krstarenja i pešačenja 500 rsd (roštilj, salata, hleb)

-individualni troškovi članova.

* Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 1300 din.

* Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 700 din.

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom poneti dovoljno vode i hranu za prvi dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću po mogućstvu sa kramponima.  Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Krstarenje traje oko 3 h, pešačka tura do vidikovca na Uvcu sa obilaskom Ledene pećine oko 2h ukupno. Samo pešačka tura do vidikovca molitve bez krstarenja i natrak traje oko 4h + zadržavanje na vidikovcu. Pešačka tura na Pešteru traje oko 2h u oba pravca + pauza na vrhu. Pešačke ture nisu teške, ali je potrebna bolja fizička kondicija.

*Organizator zadržava pravo da usled nepovoljnih vremenskih prilika ili nedovoljnog broja prijavljenih članova odloži turu.


PRIJAVE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h


Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio