Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

MEANDRI UVCA - PEŠTER, pešačka tura i krstarenje 15-16/09/2018 - DIN 5490

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

UVAC I PEŠTER - PEŠAČKE TURE + KRSTARENJE

Datumi u 2018:

9-10/6/2018;    7-8/7/2018;   18-19/8/2018;    15-16/9/2018;

Dame i gospodo, njegovo veličanstvo Uvac!

Ako volite jedinstven spoj ruralnih, netipičnih i originalnih mesta koji obiluju živopisnim prizorima, neposrednim, srdačnim ljudima i pešačkim stazama, onda je ovo prava ideja za Vašu vikend avanturu. Zaista, ima nešto u tom planinskom vazduhu i idiličnim prirodnim kreacijama koji nam vraćaju harmoniju i "pune baterije". Spremite se za osvajanje Peštera, kanjona Uvca, tajanstvenih pećinskih dvorana jednog od najdužih pećinskih sistema u Srbiji kao i vidikovca sa nestvarnim pogledom na meandre - sve to pod budnim okom beloglavog supa! :)

Uvac
-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 10 km (ukupno)
-Najniža tačka 985 mnv
-Najviša tačka 1243 mnv

Pešter
-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 6 km (ukupno)
-Najniža tačka 980 mnv
-Najviša tačka 1347 mnv

Meandri Uvca

PROGRAM 2 DANA

*Napomena: za termin 12-13. maj prvi dan se posećuje Uvac (krstarenje i pešačenje popodne nakon dolaska), a drugi dan Pešter (u preprodnevnim satima), ostali termini kao po programu ispod:

Prvi dan: Polazak iz Beograda u 7:00h, vožnja preko Čačka i Ivanjice do Peštera, gde osvajamo vrh - Trojan (1347 mnv). Pešačka tura traje oko dva sata i srednje je težine. Uživamo u prizorima Kule, Ninaja, Golije, Jadovnika... Nakon osvajanja vrha idemo do izvora Đurđevice gde je Sv. Đorđe, po predanju, ubio dvoglavu aždaju. Povratak u Sjenicu, smeštaj, slobodno vreme za druženje, noćenje.

Drugi dan: Nakon doručka odlazak na Uvačko jezero (10h), krstarenje jezerom i obilazak Ledene pećine (temperatura u pećini je 7 stepeni C). Pešačka tura do vidikovca Molitva i natrag do kampa i autobusa ukupno oko 10 km duga  i srednje je težine. Krećemo se obodom jezera i uživamo u prizorima rezervata. Nakon pešačenja slobodno vreme na obali jezera (u letnjim mesecima i kupanje). Mogućnost fakultativnog organizovanog ručka. Polazak za Beograd u popodnevnim satima, dolazak u Beograd u kasnijim večernjim satima (oko 22h). Kraj programa.

SMEŠTAJ

Apartmani Vanilla Sjenica

Vanilla sjenica

CENA: 5.490 din.

U cenu uključeno:

- autobuski prevoz (AC, audio)

- jedno noćenje u vili Vanila Sjenica u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama, opremljenim TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim WiFi

- doručak

- krstarenje Uvcem sa posetom ledenoj pećini i vidikovcu 

- pešačka tura na Pešteru,

- ulaznica za rezervat prirode Uvac,

- pešačka tura do vidikovca Molitva i nazad do mesta polaska

- troškovi organizacije programa

U cenu nisu uključeni:

- redovna godišnja članarina SZM 500 rsd,

- ručak nakon krstarenja i pešačenja 500 rsd (roštilj, salata, hleb)

- individualni troškovi članova.

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom obavezno poneti dovoljno vode i hranu za prvi dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću za planinarenje, kabanicu, slojevitu garderobu.  Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Krstarenje traje oko 1h, pešačka tura do vidikovca na Uvcu sa obilaskom Ledene pećine oko 2h ukupno. Pešačenje od vidikovca do kampa traje oko 1,5h.  Pešačka tura na Pešteru traje oko 2h + pauza na vrhu. Za pešačke ture je potrebna bolja fizička kondicija.

*Organizator zadržava pravo da usled nepovoljnih vremenskih prilika ili nedovoljnog broja prijavljenih članova odloži turu.


Informcije i rezervacije na:

Tel.: 011/3670937
Mob.: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Adresa: Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h


Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!
* Organizacija zadržava pravo izmene satnice i programa usled loših vremenskih uslova, saobraćajnih uslova i više sile.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio