Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

UVAC i PEŠTER - pešačka tura + krstarenje 14-15/4/2018 - DIN 4700

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

UVAC I PEŠTER - PEŠAČKE TURE + KRSTARENJE

Dame i gospodo, njegovo veličanstvo Uvac!

Ako volite jedinstven spoj ruralnih, netipičnih i originalnih mesta koji obiluju živopisnim prizorima, neposrednim, srdačnim ljudima i pešačkim stazama, onda je ovo prava ideja za Vašu vikend avanturu. Zaista, ima nešto u tom planinskom vazduhu i idiličnim prirodnim kreacijama koji nam vraćaju harmoniju i "pune baterije". Spremite se za osvajanje Peštera, kanjona Uvca, tajanstvenih pećinskih dvorana jednog od najdužih pećinskih sistema u Srbiji kao i vidikovca sa nestvarnim pogledom na meandre - sve to pod budnim okom beloglavog supa! :)

Meandri Uvca

PROGRAM 2 DANA

Prvi dan: Polazak iz Beograda u 7:00h, vožnja preko Čačka i Ivanjice do Peštera, gde osvajamo vrh - Trojan (1347 mnv). Pešačka tura traje oko dva sata i nije teška. Uživamo u prizorima Kule, Ninaja, Golije, Jadovnika... Nakon osvajanja vrha idemo do izvora Đurđevice gde je Sv. Đorđe, po predanju, ubio dvoglavu aždaju. Povratak u Sjenicu, smeštaj, slobodno vreme za druženje, noćenje.

Drugi dan: Nakon doručka odlazak na Uvačko jezero (10h) gde od Markove ravni krećemo u pešačku turu do vidikovca Molitva. Pešačka staza je oko 10km duga (ukupno u oba smera) i nije teška. Krećemo se obodom jezera i uživamo u prizorima rezervata. Alternativno vožnja brodom meandrima Uvca uz  posetu Ledenoj pećini i izlazak na vidikovac uz pešačenje nazad do kampa (oko 5km, laka staza).  Nakon krstarenja povratak, slobodno vreme na obali jezera (u letnjim mesecima i kupanje). Mogućnost fakultativnog organizovanog ručka. Polazak za Beograd u popodnevnim satima, dolazak u Beograd u kasnijim večernjim satima (oko 22h). Kraj programa.

SMEŠTAJ

Apartmani Vanilla Sjenica

Vanilla sjenica

Hotel Borovi

CENA: 5.490 din.

U cenu uključeno:

- autobuski prevoz (AC, audio)

- jedno noćenje u vili Vanila Sjenica u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama, opremljenim TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim WiFi

- doručak

- krstarenje Uvcem sa posetom ledenoj pećini i vidikovcu 

- pešačka tura na Pešteru,

- ulaznica za rezervat prirode Uvac,

- pešačka tura do vidikovca Molitva i nazad do mesta polaska

- troškovi organizacije programa

U cenu nisu uključeni:

- redovna godišnja članarina SZM 500 rsd,

- opciona doplata za smeštaj u hotelu Borići u Sjenici 900 rsd
(uključen doručak, nameštaj je od prirodnih materijala, svaka soba poseduje tv i internet, dvokrevetne i trokrevetne sobe)

-ručak drugi dan nakon krstarenja i pešačenja 500 rsd (roštilj, salata, hleb)

-individualni troškovi članova.

* Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 1300 din.

* Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 700 din.

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom poneti dovoljno vode i hranu za prvi dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću po mogućstvu sa kramponima.  Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Krstarenje traje oko 3 h, pešačka tura do vidikovca na Uvcu sa obilaskom Ledene pećine oko 2h ukupno. Samo pešačka tura do vidikovca molitve bez krstarenja i natrak traje oko 4h + zadržavanje na vidikovcu. Pešačka tura na Pešteru traje oko 2h u oba pravca + pauza na vrhu. Pešačke ture nisu teške, ali je potrebna bolja fizička kondicija.

*Organizator zadržava pravo da usled nepovoljnih vremenskih prilika ili nedovoljnog broja prijavljenih članova odloži turu.


Informcije i rezervacije na:

Tel.: 011/3670937
Mob.: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Adresa: Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h


Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio