Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Sopotnica (treking, spust konopcem, rafting) | 14-16/7/2017 - DIN 4500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Dragi naši dozvolite nam da vas upoznamo sa našom lepoticom Sopotnicom!

Vodopadi Sopotnice

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije. Udaljena je oko 315 km od Beograda i 17 km jugoistočno od Prijepolja. Nalazi se na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Da li ste spremni za poseban vikend?

PROGRAM 3 DANA:

TREKING+ SPUST KONOPCEM NIZ VODOPADE + OPCIONALNO RAFTING LIMOM

Prvi dan: Polazak iz Novog Sada u 15:45h,polazak iz Beograda u 17h, dolazak na Sopotnicu u 23:00h,smeštanje u planinarski dom i druženje u večernjim satima u toplini planinarskog doma.

Drugi dan: Posle doručka u planinarskom domu u 8h, krećemo na treking u trajanju od 6h!Polazimo sa Sopotnice preko Šćepanice, nailazimo na Kuburinu česmu u kanjonu, putem idemo do dzamije u Hirsardziku popevši se na grad Mileševac, zatim odlazimo do manastira Mileševe koji obilazimo uživajući u miru kojion pruža. Povratak u Sopotnicu je predviđen je 15:00h. Staza je dugačka oko 12km.
Od 18h se spuštamo niz Sopotničke vodopade konopcem.
Krećemo na spust konopcem niz vopade Sopotnice.
Drženje nastavljamo u 21:00h uz večeru u planinarskom domu.

Treći dan: U 08:00h nakon što smo doručkovali u planinarkom domu, u 09:30h pa se posle kraće pauze i slobondnog vremena polako spremao za rafting na Limu, pakujemo i u 16:00h se vraćamo za Beograd i Novi Sad.

Cena ( za polazak iz Beograda): 4.500 din.
U cenu uključeno: autobuski prevoz, noćenje u planinarskom domu Kamena Gora (4-5 krevetne sobe, deljena kupatila),celodnevni treking sa stručnim planinarskim vodičem (oko 6h ), spust konopcem niz vodopade Sopotnice.

U cenu nisu uključeni: redovna godišna članarina SZM 500 din i individualni troškovi.
Doplata 1.000 dinara za 3 obroka u planinarskom domu po danu
Opciono: Doplata za rafting sa minimalno 8 učesnika, 25€
Doplata u iznosu od 100 din za sve za kupovinu planinarskih članskih kartica, kojima svi učesnici dobijaju i mogućnost korišćenja svih planinarskih domova Srbije

Obuću i odeću je neophodno pilagoditi planinarskim uslovima. Sa sobom poneti takođe dovoljno vode i hrane za celodnevni treking,udobnu obuću po mogućnosti sa kramponima. Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Treking traje 6h, spust traje oko 3h .Potrebna je bolja fizička kondicija i spremnost.


PRIJAVE:


061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio