Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Sopotnica (treking, spust konopcem, rafting) | 14-16/7/2017 - DIN 4500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Dragi naši dozvolite nam da vas upoznamo sa našom lepoticom Sopotnicom!

Vodopadi Sopotnice

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije. Udaljena je oko 315 km od Beograda i 17 km jugoistočno od Prijepolja. Nalazi se na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Da li ste spremni za poseban vikend?

PROGRAM 3 DANA:

TREKING+ SPUST KONOPCEM NIZ VODOPADE + OPCIONALNO RAFTING LIMOM

Prvi dan: Polazak iz Novog Sada u 15:45h,polazak iz Beograda u 17h, dolazak na Sopotnicu u 23:00h,smeštanje u planinarski dom i druženje u večernjim satima u toplini planinarskog doma.

Drugi dan: Posle doručka u planinarskom domu u 8h, krećemo na treking u trajanju od 6h!Polazimo sa Sopotnice preko Šćepanice, nailazimo na Kuburinu česmu u kanjonu, putem idemo do dzamije u Hirsardziku popevši se na grad Mileševac, zatim odlazimo do manastira Mileševe koji obilazimo uživajući u miru kojion pruža. Povratak u Sopotnicu je predviđen je 15:00h. Staza je dugačka oko 12km.
Od 18h se spuštamo niz Sopotničke vodopade konopcem.
Krećemo na spust konopcem niz vopade Sopotnice.
Drženje nastavljamo u 21:00h uz večeru u planinarskom domu.

Treći dan: U 08:00h nakon što smo doručkovali u planinarkom domu, u 09:30h pa se posle kraće pauze i slobondnog vremena polako spremao za rafting na Limu, pakujemo i u 16:00h se vraćamo za Beograd i Novi Sad.

Cena ( za polazak iz Beograda): 4.500 din.
U cenu uključeno: autobuski prevoz, noćenje u planinarskom domu Kamena Gora (4-5 krevetne sobe, deljena kupatila),celodnevni treking sa stručnim planinarskim vodičem (oko 6h ), spust konopcem niz vodopade Sopotnice.

U cenu nisu uključeni: redovna godišna članarina SZM 500 din i individualni troškovi.
Doplata 1.000 dinara za 3 obroka u planinarskom domu po danu
Opciono: Doplata za rafting sa minimalno 8 učesnika, 25€
Doplata u iznosu od 100 din za sve za kupovinu planinarskih članskih kartica, kojima svi učesnici dobijaju i mogućnost korišćenja svih planinarskih domova Srbije

Obuću i odeću je neophodno pilagoditi planinarskim uslovima. Sa sobom poneti takođe dovoljno vode i hrane za celodnevni treking,udobnu obuću po mogućnosti sa kramponima. Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Treking traje 6h, spust traje oko 3h .Potrebna je bolja fizička kondicija i spremnost.


PRIJAVE:


061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio