Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Povlen u jesenjim bojama 13/10/2019 - DIN 1500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Povlen u jesenjim bojama - sva tri vrha (kružna pešačka tura)

Datum: 13/10/2019

Za planinu Povlen mnogi kažu da je najlepša planina Zapadne Srbije i da je po prelepim pejzažima koji krase njene zaravni bogatija od Zlatibora, Tare i Zlatara. Na ovoj planini se izdvajaju tri prekrasna vrha i vidikovca: Mali, Srednji i Veliki Povlen. Jedan od najjačih atibuta ove Valjevske planine su prostrane livade. Na jednom od vrhova nalazi se izvor vode, koja je izuzetno dobrog kvaliteta.


Lepota ove ture je u naizmeničnom penjanju i silascima, u fascinantnim pogledima, kako sa vrhova tako i tokom cele ture. Šume nema mnogo, pa pogled na valovito pobrđe "puca" na sve strane.

-Ukupna dužina: 13 km
-Ukupni savladani uspon: 665 m
-Najniža tačka: 1031 m
-Najviša tačka: 1347 m
-Kondiciona težina: 4/10
-Tehnička težina: 4/10

OPIS STAZE
Staza je kružna sa početkom i završetkom na Debelom Brdu, na putu Valjevo – Bajina Bašta. Od Debelog Brda se ka jugoistoku ide oko 2 km putem kojim se može proći i običnim putničkim automobilom.

Kod planinarskog doma Planinarsko ekološkog udruženja POVLEN iz Valjeva, počinje relativno strma staza kroz šumu, kojom se za 20-ak minuta izlazi na Veliki Povlen. Grebenom se kroz šumu nastavlja ka Srednjem Povlenu. Pred vrhom je jedna lepa udolina. Uspon na Srednji Povlen je prijatna šetnja, dok je pri silasku na njegovu jugoistočnu padinu bilo malo strmije.
U nastavku se penje na najviši vrh Povlena, Mali Povlen, čija je završna deonica uspona prilično strma, no ne mnogo dugačka.

Povratak na početnu tačku je improvizovana putanja, kojom se izlazi na kolski put koji vodi podnožjem Sredjeg i Velikog Povlena, pored već pomenutog planinarskog doma.

Obavezna oprema: planinarske cipele, slojevita garderoba, jakna, kabanica u slučaju kiše, kapa i rukavice, hrana tokom ture, minimum 1,5 l vode i nešto slatko. 


PLAN I PROGRAM PUTA:

-6:40h polazak iz Beograda
-9:15h dolazak na Debelo brdo
-9:30h početak pešačke ture
-14:30h završetak pešačke ture
-15-16:30h ručak i odmor
-16:30h polazak za Beograd
-19h očekivani dolazak u Beograd

CENA: 1500 RSD

U cenu uračunato:
-prevoz
-troškovi vodiča i organizacije

U cenu nije uračunato:
-obroci tokom ture
-individualni troškovi

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.
Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za broj telefona vodiča i mesto polaska.

Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 35. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je do 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 10 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio