Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

MEANDRI UVCA - TORNIK - PEŠTER | Prvomajska avantura | 30.4-2.5.2017. - DIN 7200

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

MEANDRI UVCA - TORNIK - PEŠTER | Pešačke ture + krstarenje

Datum: 30.4-2.5.2017.

Dame i gospodo, njegovo veličanstvo Uvac!

Ako volite jedinstven spoj ruralnih, netipičnih i originalnih mesta koji obiluju živopisnim prizorima, neposrednim, srdačnim ljudima i pešačkim stazama, onda je ovo prava ideja za vašu vikend avanturu. Zaista, ima nešto u tom planinskom vazduhu i idiličnim prirodnim kreacijama koji nam vraćaju harmoniju i "pune baterije".

Spremite se za osvajanje vrhova Tornika, Pešterske visoravni, čudesnih meandara Uvca, tajanstvenih pećinskih dvorana i vidikovaca, sve to pod budnim okom beloglavog supa! :)

Meandri Uvca

PROGRAM 3 DANA

TORNIK + UVAC + PEŠTER

Prvi dan: Polazak iz Beograda u 7:00h, dolazak na Zlatibor, gde osvajamo najviši vrh - Tornik koji suverno gospodari na 1496 mnv. Pešačka tura od podnožja do vrha Tornika traje oko sat i po vremena (opciono žičarom do vrha ukoliko bude radila). Uživamo u prizorima Zlatibora i Murtenicen. Nastavak puta ka Sjenici uz pauzu na Zlatarskom jezeru za fotografisanje. Smeštaj u večernjim časovima, slobodno vreme, noćenje.

Drugi dan: Nakon doručka odlazak na Uvačko jezero (10h) i vožnja čarobnim meandrima Uvca (krstarenje meandrima, pešačenje do jednog od najlepših vidikovaca, posmatranje beloglavih supova)  Nakon krstarenja povratak, slobodno vreme za obali jezera (u letnjim mesecima kupanje). Mogućnost fakultativnog organizovanog ručka. Noćenje.

Treći dan: Poslednjeg dana naše avanture krećemo u osvajanje Pešterske visoravani. ili 'srpskog Sibira' kako je još nazivaju, kroz pešačku turu u trajanju 3-4h. Nakon pešačke ture mogućnost fakultativnog ručka. Povratak za Beograd u popodnevnim časovima u koji se stiže oko 22h.

Meandri Uvca: Bajkoviti rezervat prirode Uvac je jedno od najlepših mesta u Srbiji. Klisura reke Uvac se nalazi u jugozapadnoj Srbiji između Nove Varoši i Sjenice. Izgradnjom tri brane, dolina reke Uvac je pre 3 decenije potopljena i formirana su 3 jezera: Uvačko, Zlatarsko i Radoinjsko. Uvačko jezero je dugačko oko 27 km, dok mu maksimalna dubina dostiže 108m. Na njemu se nalazi vidikovac Molitva sa kog je pogled na kanjon jedan od najlepših.

Vekovima se probijajući kroz krečnjačke stene, Uvac je napravio takve meandre da izgledaju kao lavirint. Ima ih na celom toku sve do Radoinjskog jezera, ali su najizrazitiji na Uvačkom jezeru koje upravo posećujemo. Osnovnu vrednost ovog područja čini prisustvo veoma retke i malobrojne vrste lešinara – beloglavog supa, u pojedinim delovima klisure koga nazivaju i čistačem prirode.

Pešterska visoravan - najveća visoravan na Balkanskom poluostrva i jedna od najvećih u Evropi, poslednjih godina je postala pravi hit među ljubiteljima turizma, novih neistraženih predela i netaknutih, ničim narušenih prirodnih lepota. Sa nadmorskom visinom od 1150 metara i površinom od 63 kvadratna kilometra ona predstavlja jedinstvenu, očaravajuću, ni sa čim uporedivu prirodnu oazu u srcu Evrope. Kao u bajci o sedam gora i sedam mora Pešter se nalazi iza sedam veličanstvenih planina koje, kad dođete na ovu prostranu visoravan, možete obuhvatiti samo jednim pogledom. Golija, Javor, Zlatar, Jadovnik, Ozren, Giljeva i Žilindar okružuju ovu visoravan sa svih strana, pružajući pejzaž kakav se može videti samo u filmovima. U pesmama i životu gostoprimljivih pešterskih ljudi te planine ne deluju tako idilično, ali u sveskama putopisaca i sećanjima putnika - namernika one predstavljaju jedan od onih utisaka na koje pomislimo kad kažemo priroda ili lepota.

Tornik: Najviši vrh Zlatibora visok 1496 mnv. Udaljen je desetak kilometara od Kraljevih Voda, centra Zlatibora i poznatog turističkog mjesta. U blizini se nalazi akumulaciono Ribničko jezero i postrojenje za preradu vode i sa vrha se pruža veličanstven pogled na okolinu. Tornik okružuju zlatiborska sela Ribnica, Jablanica, Stublo i Dobroselica i Draglica. Ovdje se nalazi i najpoznatiji ski centar u Zapadnoj Srbiji - „Tornik“.


Cena: 7.200 din.

U cenu uključuno:

- autobuski prevoz (klima, audio),

- dva noćenja u vili Vanila u Sjenici u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama, opremljenim TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim WiFi

- pešačka tura na Tornik,

- ulaznica za rezervat prirode Uvac,

- krstarenje meandrima Uvca oko 3h,

- pešačka tura do vidikovca na meandrima oko 1h,

- pešačka tura na Pešterskoj visoravni oko 4h

- troškovi vođenja

- troškovi organizacije programa

U cenu nije uključeno:

- redovna godišnja članarina SZM 500 din,

- doplata za dva noćenja u hotelu Borovi 4*  2400 rsd (uključen doručak oba dana, nameštaj je od prirodnih materijala, svaka soba poseduje tv i internet, dvokrevetne i trokrevetne sobe)

- individualni troškovi članova.

* Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 1300 din.

* Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 700 din.

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom poneti dovoljno vode i hranu za prvi dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću po mogućstvu sa kramponima.  Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Krstarenje traje oko 3 h, pešačka tura do vidikovca na Uvcu sa obilaskom Ledene pećine oko 2h ukupno. Pešačka tura na Tornik traje oko 3h u oba pravca (8km) + pauza na vrhu, dok pešačka tura na Pešteru traje oko 4h. Pešačke ture nisu teške, ali je potrebna bolja fizička kondicija.

SMEŠTAJ:

Apartmani Vanilla Sjenica

Vanilla sjenica

Hotel Borovi

Hotel Borovi

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pred polazak na putovanje ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj putnika za organizaciju ove ture je 20 članova . Uz ovaj program važe pravilnik i opšti uslovi putovanja organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Meandri Uvca
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap je dobio ime po najlepšoj i najupečatljivijoj klisuri na celom toku Dunava. Đerdapska klisura je najveća klisura probojnica u Evropi. Sastoji se od četri klisure i tri kotline koje su raspoređene sledećim redom: Golubačka klisura,
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio