Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Kablar - pešačka tura 8/10/2017 - DIN 1700

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

 

Kablar - pešačka tura 8/10/2017

Otkrijte zašto Ovčarsko-kablarska klisura svojim prirodnim lepotama i spomeničkim vrednostima privlači pažnju vekovima! :)

Ovčarsko – kablarska klisura je jedna od najživopisnijih klisura Srbije. Usečena između planinskih masiva Ovčara i Kablara, širine od 50-100 m a dužine oko 20 km, spaja Čačansku sa Požeškom kotlinom. Od Čačka je udaljena samo 8 km. Odlikuju je visoke i strme krečnjačke stene u kojima se vide otvori nekolicine pećina, uklještenim meandrima koje pravi Zapadna Morava i jedinstvenom florom i faunom. Najviši vrh Ovčara, nalazi se 710 m iznad reke, to je ujedno i najveća dubina klisure u Srbiji.
To je predeo izvanredne pejzažne raznolikosti, atraktivnosti, jedinstvena i značajna kulturno – istorijska celina sa brojnim manastirima, memorijalnim i sakralnim objektima i obeležjima, značajan kao primer geoloških, geomorfoloških procesa i pojava.

PROGRAM:

7č Polazak iz Beograda, GSP stanica preko puta Sava centra (autoput) vidi mapu
10č Polazak na pešačenje i upoznavanje sa prirodnim i antropogenim vrednostima
10-16:30č Planinarenje uz pauze za uživanje u panorami Ovčara (hrana iz ranca) uz obilazak manastira
17č Ručak u restoranu DOM (fakultativno)
17- 19:30 č Kupanje u velnes centru "Kablar"
20č Polazak za Beograd
23č Očekivani dolazak u Beograd

Obavezna oprema: cipele sa kramponima, kamašne (poželjno), slojevita garderoba, hrana (sendvič ili nešto slično, slatkiši), minimum 1,5 l vode.

Ukupna dužina staze oko 10 km, težina staze laka, srednja fizička kondicija.

Cena: 1.700 din

U cenu uračunato:
-Prevoz na relaciji Beograd-Ovčar banja-Beograd (minibus/bus, audio, klima)
-Stručno vođenje sa licenciranim vodičima
-Troškovi organizacije

U cenu nije uračunato:
-ulaznica za velnes centar "Kablar" 300 din
-redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din

* Doplata za polazak iz Novog Sada 700 rsd

Oprema:
Planinarske zimske cipele ili duboka obuća udobna za pešačenje, rezervna obuća, kapa, kišna kabanica, kamašne, rukavice, baterijska lampa, upaljač, rezervna odeća, naočare za sunce.

Hrana i piće:
Dovoljno hrane i vode za ceo dan. Obavezno poneti nešto slatko!

***Svi učesnici akcije učestvuju na sopstvenu odgovornost, dužni su da potpišu izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti i moraju se pridržavati „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS i usmenih uputstava organizatora i vodiča na akciji. Vodič ima pravo da zbog bezbednostnih razloga i nepredviđenih okolnosti promeni rutu tokom pešačenja.

U slučaju vremenski nepogoda, tura se odlaže.

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18č.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

 

Kablar
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap je dobio ime po najlepšoj i najupečatljivijoj klisuri na celom toku Dunava. Đerdapska klisura je najveća klisura probojnica u Evropi. Sastoji se od četri klisure i tri kotline koje su raspoređene sledećim redom: Golubačka klisura,
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio