Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Greenland avantura | Kamena Gora - Sopotnica - Lim | 22-24/9/2017 - DIN 7990

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Tri dana aktivnog doživljaja prirode i avanturističkih sportova u jednoj od najlepših i najčistijih destinacija Srbije - Kamenoj Gori i Sopotnici. Spremite se da udahnete nepregledne četinare, izvore i potoke, zvezdana neba i otkrijete svu lepotu Dinarida. Avanture koje smo pripremili:

- sportsko penjanje uz stenu

- zip line

- spust užetom niz stene kod vodopada Sopotnice

- treking

- orijentiring - potraga za izgubljenim borom

Kamena Gora se nalazi na jugozapadu Srbije. To je planinsko selo, sačuvano od civilizacijiskih tekovina i urbanizacije. U njemu se udiše čist vazduh, pije ledena planinska voda, ljudi su britki i dugovečni, a klima ćudljiva i promenljiva. Kamena Gora je mesto koje je nezaobilazno za prave ljubitelje prirode, aktivnog odmora i seoskog turizma. Planinska površ raščlanjena dubokim klisurama i kanjonskim dolinama. Mozaičan raspored šuma i pitomih proplanaka čini ovaj prostor jedinstvenim. On je stanište brojnih retkih i ugroženih vrsta. Očuvani prirodni pejzaži, specifični objekti narodnog graditeljstva, kulturno-istorijsko nasleđe i tradicionalni način života izdvajaju ovaj prostor kao poseban.

Sopotnica se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Uz vodopade, zanimljiva turistička atrakcija Sopotnice vodenice i valjarice, gde se nekada mlelo žito i valjala sukna.PROGRAM:

Petak 22.9.2017. Polazak iz Beograda u 6:30h, vožnja preko Čačka i Zlatibora, dolazak u Kamenu Goru oko 13:30h. Smeštaj u vile i etno kuću (od mesta gde staje autobus do smeštaja ima oko 1,5 km pešačenja), upoznavanje i uživanje u prelepom ambijentu Kamene Gore. Nakon predaha kreću prve avanture - penjanje uz stenu i zip line. Večernje druženje. Noćenje.

Subota 23.09.2017. Dan rezervisan za odlazak na veličanstvne vodopade Sopotnice i spust niz stene užetom. Povratak na Kamenu Goru i druženje. Noćenje.

Nedelja 24.09.2017. Orijentiring - potraga za izgubljenim borom. Treking tura do vidikovca na Kamenoj Gori. Popodnevni polazak za Beograd u koji se stiže u kasnijim večernjim satima.

CENA: 7.990 RSD

U cenu uračunato:

- prevoz na relaciji BG - Kamena Gora - Beograd + transfer na Sopotnicu

- smeštaj u vilama i etno kući u 1/2 i 1/3 sobama

- zip line

- sportsko penjanje uz stenu

- spust niz vodopade Sopotnice

- treking tura na Kamenoj Gori

- orijentiring - "potraga za izgubljenim borom"

- usluge stručnog vođena i instruktora

- organizacija programa

U cenu nije uračunato:

- obroci

- redovna godišnja članarina SZM 500 rsd

SMEŠTAJ i HRANA

Smeštaj je orgaizovan u vilama i etno kući na Kamenoj Gori koje su potpuno opremljene kuhinjom i koje poseduje kupatila. Učesnicima se preporučuje da ponesu svoju hranu. Postoji opcija da se u povratku sa Sopotnice i raftinga svrati na ručak u neki od restorana.Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

NAPOMENE:

  • Potrebno je poneti slojevitu garderobu, udobnu obuću sa debljim đonom 

  • Za avanture nije porebno predhodno skustvo, mogu svi da učestvuju. Svi učesnici će potpisati izjavu o sopstvenoj ogovornosti u avanturama

  • Za sve avanture biće obezbeđeni iskusni, licencirani instruktori.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.
Foto galerija

Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio