Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Greenland avantura | Kamena Gora - slapovi Sopotnice - Lim | 25-29/07/2018 - DIN 7300

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Pet dana aktivnog doživljaja prirode i avanturističkih sportova u jednoj od najlepših i najčistijih destinacija Srbije - Kamenoj Gori i Sopotnici (Jadovnik). Spremite se da udahnete nepregledne četinare, izvore i potoke, zvezdana neba i otkrijete svu lepotu Dinarida jugozapadne Srbije.


Avanture koje smo pripremili:

- sportsko penjanje uz stenu
- zip line
- rafting
- streličarstvo
- spust užetom niz stene kod vodopada Sopotnice
- planinarenje
- orijentiring

Kamena Gora se nalazi na jugozapadu Srbije. To je planinsko selo, sačuvano od civilizacijiskih tekovina i urbanizacije. U njemu se udiše čist vazduh, pije ledena planinska voda, ljudi su britki i dugovečni, a klima ćudljiva i promenljiva. Kamena Gora je mesto koje je nezaobilazno za prave ljubitelje prirode, aktivnog odmora i seoskog turizma. Planinska površ raščlanjena dubokim klisurama i kanjonskim dolinama. Mozaičan raspored šuma i pitomih proplanaka čini ovaj prostor jedinstvenim. On je stanište brojnih retkih i ugroženih vrsta. Očuvani prirodni pejzaži, specifični objekti narodnog graditeljstva, kulturno-istorijsko nasleđe i tradicionalni način života izdvajaju ovaj prostor kao poseban.

Sopotnica se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Uz vodopade, zanimljiva turistička atrakcija Sopotnice vodenice i valjarice, gde se nekada mlelo žito i valjala sukna.PROGRAM:

Sreda 25.07.2018. Polazak iz Beograda u 7h, vožnja preko Čačka i Zlatibora, dolazak u Sopotnicu oko 14h. Smeštaj u kamp ili planinarski dom, kratak odmor za ručak i istraživanje vodopada. Spust niz stenu uz pomoć užeta (abseil). Druženje u kampu/planinarskom domu. Noćenje.

Četvrtak 26.07.2018. Nakon doručka nastavak aktivnosti na steni pored vodopada Sopotnice. Nakon završetka aktivnosti pakovanje stvari i transfer do Kamene Gore. Smeštaj u kamp / vikendice, druženje u kampu, igre bez granica. Noćenje.

Petak 27.07.2018. Dan rezervisan za avanturističke sportove (orijentiring, zip line, penjanje uz stenu, streličartvo). U večernjim satima druženje u kampu. Noćenje.

Subota 28.07.2018. Pešačka tura u jutarnjim satima po Kamenoj Gori (oko 4h). U popodnevnim satima zip line i penjanje uz stenu, streličarstvo. Večernje druženje u kampu.

Nedelja 29.7.2018. Nakon doručka, pakovanje stvari, napuštanje Kamene Gore i odlazak na rafting Limom (opciono). Ekipa koja ne ide na rafting kreće u obilazak Prijepolja i manastira Mileševa, nakon čega uživa na jednoj od najlepših plaža na Limu. Popodnevni polazak za Beograd u koji se stiže u kasnijim večernjim časovima. Kraj programa.

CENA: 7.300 rsd

U cenu uračunato:

- prevoz na relaciji BG - Kamena Gora - Beograd + transfer na Sopotnicu

- kamp (mesto u šatorima, šatori su za 2-3 osobe, učesnici sami donose vreće ili ćebad)

- sportovi (sportsko penjanje uz stenu, zip line, spust niz stene vodopada Sopotnice, planinarska tura na Kamenoj Gori, orijentiring, streličarstvo)

- usluge stručnog vođena i licenciranih instruktora za sportove

- organizacija programa

U cenu nije uračunato:

- obroci (pun pansion 1000 rsd po danu)

- rafting Limom 3000 rsd po osobi (uključuje prevoz, opremu, skipere)

- smeštaj u planinarskom domu u Sopotnici (višekrevetne sobe) i vikendicama na Kamenoj Gori (600 rsd po osobi po noći su Planinaska kuća 4x1/2, Maslačak 1/4, Breza 1/4, Bor 1/6; 800 rsd Etno kuća 4x1/2)

- redovna godišnja članarina SZM 500 rsd

SMEŠTAJ i HRANA

U sklopu festivala je organizovan kamp smeštaj. Šatori su za 2-3 osobe i uključeni su u cenu kotizacije. Obezbeđeni su toaleti i tuševi, voda. Učesnici sami donose vreće za spavanje ili ćebe/podlogu za spavanje.


Takođe, postoji mogućnost smeštaja u planinarskom domu u Sopotnici i u vilama i apartmanima na Kamenoj Gori koje su potpuno opremljene kuhinjom i koje poseduju kupatila.


U okviru kampa biće organizovana hrana, cena za sva tri obroka dnevno je 1000 rsd (pite, sendviči, kuvana jela, testenine, salate...).

Učesnici takođe mogu poneti svoju hranu (konzerve, grickalice i slično). Prodavnica je udaljena oko 5 km od kampa u Kamenoj Gori (ali nije baš snabdevena). Na Sopotnici ne postoji prodavnica.

Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

NAPOMENE:

  • Potrebno je poneti slojevitu garderobu kao i udobnu obuću sa debljim đonom.

  • Za avanture nije porebno predhodno skustvo, mogu svi da učestvuju. Svi učesnici će potpisati izjavu o sopstvenoj ogovornosti za učešće u sportovima.

  • Za sve avanture biće obezbeđeni iskusni, licencirani instruktori.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Pogledajte kako nam je bilo ranije :)

 

 


Foto galerija

Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio