Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Greenland avantura | Kamena Gora - Sopotnica - Lim | 5-8/9/2019 - DIN 3990

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Četiri dana aktivnog doživljaja prirode i avanturističkih sportova u jednoj od najlepših i najčistijih destinacija Srbije - Kamenoj Gori i Sopotnici (Jadovnik). Spremite se da udahnete nepregledne četinare, izvore i potoke, zvezdana neba i otkrijete svu lepotu Dinarida jugozapadne Srbije.

Greenland avantura Kamena Gora

Avanture koje smo pripremili:

- sportsko penjanje uz stenu
- zip line
- rafting
- streličarstvo
- spust užetom niz stene vodopada Sopotnice
- planinarenje

Kamena Gora se nalazi na jugozapadu Srbije. To je planinsko selo, sačuvano od civilizacijiskih tekovina i urbanizacije. U njemu se udiše čist vazduh, pije ledena planinska voda, ljudi su britki i dugovečni, a klima ćudljiva i promenljiva. Kamena Gora je mesto koje je nezaobilazno za prave ljubitelje prirode, aktivnog odmora i seoskog turizma. Planinska površ raščlanjena dubokim klisurama i kanjonskim dolinama. Mozaičan raspored šuma i pitomih proplanaka čini ovaj prostor jedinstvenim. On je stanište brojnih retkih i ugroženih vrsta. Očuvani prirodni pejzaži, specifični objekti narodnog graditeljstva, kulturno-istorijsko nasleđe i tradicionalni način života izdvajaju ovaj prostor kao poseban.

Sopotnica se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Uz vodopade, zanimljiva turistička atrakcija Sopotnice vodenice i valjarice, gde se nekada mlelo žito i valjala sukna.

PROGRAM:

Četvrtak 12.09.2019. Polazak iz Beograda u 6h, vožnja preko Čačka i Zlatibora, dolazak u Sopotnicu oko 12h. Nakon kraćeg odmora i obuke od strane naših instruktora, spuštanje užetom niz stene kod slapova Sopotnice, uz rotacije grupa. Pored ove avanture biće organizovano i streličarstvo. Nakon avantura transfer na Kamenu Goru i smeštanje u kamo Guvništa. Odmor, večera, druženje. Noćenje.

Sopotnica

Petak 13.09.2019. Budjenje na 1400 mnv i nakon doručka uživamo u avanturama zip line i penjanje uz stenu uz rotacije, streličarstvo  Slobodno vreme i za uživane na planini među četiinarima. Večera, druženje u kampu. Noćenje.

Subota 14.09.2019. Nakon doručka, pešačka tura u jutarnjim satima po Kamenoj Gori (oko 5h). U popodnevnim satima zip line i stena će biti na raspolaganju. Fakultativna večera i druženje u kampu.

Kamena Gora

Nedelja 15.09.2019. Nakon doručka, pakovanje stvari, napuštanje Kamene Gore i odlazak na rafting Limom (opciono). Ekipa koja ne ide na rafting kreće u obilazak Prijepolja i manastira Mileševa, nakon čega uživa na jednoj od najlepših plaža na Limu. Popodnevni polazak za Beograd u koji se stiže u kasnijim večernjim časovima. Kraj programa.

Rafting Lim

KOTIZACIJA PROMO: 3.990 rsd

U cenu uračunato:

- kamp na Kamenoj gori sa toaletima i tuševima

- šatori (mesto u šatorima, za 2-3 osobe, učesnici sami donose vreće ili ćebad)

- sportsko penjanje uz stenu, 

- zip line, 

- spust niz stene vodopada Sopotnice, 

- streličarstvo

- planinarska tura na Kamenoj Gori, 

- usluge stručnog vođena i licenciranih instruktora za sportove

- organizacija programa

U cenu nije uračunato:

- obroci (polupansion, doručak i kasni ručak ili večera 1000 rsd po danu), obroci su obilni, domaća hrana 

- autobuski prevoz Beograd - Sopotnica - Kamena Gora - Beograd 2600 rsd

- rafting Limom na potezu Brodarevo - Petrovac 3000 rsd po osobi (oko 3h raftinga, uključuje prevoz, opremu, skipere)

- redovna godišnja članarina SZM 500 rsd

*Članarina udruženja je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate. Nakon prijave predrezervacija važi 48h i do isteka uplatiti u celosti ili 50% od ukupnog iznosa.

SMEŠTAJ i HRANA

U sklopu festivala je organizovan kamp smeštaj. Šatori su za 2-3 osobe i uključeni su u cenu kotizacije. Obezbeđeni su toaleti i tuševi, voda. Učesnici sami donose vreće za spavanje ili ćebe/podlogu za spavanje.


Učesnici mogu poneti svoju hranu (konzerve, grickalice i slično). Prodavnica je udaljena oko 5 km od kampa u Kamenoj Gori (ali nije baš snabdevena). Na Sopotnici ne postoji prodavnica.

*Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Informacije i rezervacije na:

Mob: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com

Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

NAPOMENE:

  • Potrebno je poneti slojevitu garderobu kao i udobnu obuću sa debljim đonom.

  • Za avanture nije porebno predhodno skustvo, mogu svi da učestvuju. Svi učesnici će potpisati izjavu o sopstvenoj ogovornosti za učešće u sportovima.

  • Za sve avanture biće obezbeđeni iskusni, licencirani instruktori.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Pogledajte kako smo se proveli predhodnih godina :)

 

 

 
Foto galerija

Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Greenland Festival Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio