Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

STARA PLANINA – Babin zub i Midžor 5-6/10/2019 - DIN 4590

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

STARA PLANINA – Babin zub i Midžor

Stara planina - Srbija za mlade


Babin zub
-Kondiciona težina 2/10
-Dužina staze oko 8 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1780 mnv

Midžor
-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 16 km (ukupno)
-Najniža tačka 1550 mnv
-Najviša tačka 2169 mnv

Ovog vikenda Vas upoznajemo sa netaknutom prirodom Stare planine, njenom nesvakidašnjom lepotom, moćima i čarima koje krije ovaj biser prirode Srbije.

Ovde ne postoji prirodna monotonija, osetite adrenalin, snagu i divljinu ove planine, jedinstveni osećaj koji Vam pruža boravak na ovom neotkrivenom području.

Stara planina je deo planinskog sistema Balkan, koji se prostire delimično u Srbiji i većim delom u Bugarskoj. Dug je oko 600 km, a širok izmedju 30-50 km. Pruža se od Vrške čuke na zapadu do Crnog mora na istoku i predstavlja produžetak Južnih Karpata.

Region Stare planine je zaštićeno područje I kategorije i ima status parka prirode.

PROGRAM:

I dan
– Polazak u 06:40 časova iz Beograda. Autoputem preko Svrljiga, Periša i Kalne dolazimo na plato ispred novoizgradjenog hotela “Stara planina - Falkensteiner” na prostoru Jabučkog ravništa. Opremanje i polazak na turu oko 12h. Uspon na Babin zub, vrh koji se nalazi na 1780 mnv. Jedan od najlepših vrhova na Staroj planini a pogled sa njega na okruženje je nezaboravan. Pauza na vrhu. Silazak sa Babinog zuba na severnu stranu do planinarskog doma gde nas čeka autobus.Pešačka tura nije naporna i zahteva lakši nivo fizičke kondicije. Za celu turu je potrebno oko 4/ 5 časova. Iz autobusa uzimamo stvari i odlazimo do smeštaja. Slobodno vreme za druženje u restoranu. Noćenje.

II dan
– Budjenje, doručak. Nakon doručka, pripreme i polazak na turu - uspon na Midžor (2 169 mnv), najviši vrh Stare planine u Srbiji. Od planinarskog doma je udaljen 8, 6 km i to rastojanje u povoljnim vremenskim uslovima se prelazi za oko tri sata. Povratak istom stazom do doma i povratak za Beograd. Dolazak u Beograd oko 22h. Kraj programa.

CENA: 4590 RSD

U cenu uračunato:
- Prevoz
- Smeštaj u planinarskom domu
- Usluge planinarskih vodiča
- Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato:
- Individualni troškovi članova
- Redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" od 500 rsd
- Hrana i piće


NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

 
Smeštaj:
Planinarski dom "Babin zub" se nalazi na 1580 mnv ispod istoimenog vrha na Staroj planini u prelepom prirodnom ambijentu. Smešten je u blizini samog skijališta pa preko zime njegove usluge koriste brojni skijaši iz Srbije, Bugarske i regiona. Renoviran je pre nekoliko godina, poseduje centralno grejanje i jedan je od boljih u Srbiji.

Sobe su strukture dvokrevetnih, trokrevetnih. četvorokrevetnih, petokrevetnih i višekrevetnih soba. Većina soba ima sopstveno kupatilo.

Gostima je takođe na raspolaganju restoran i klub sa kamin salom.


 

Oprema:
Planinarske ili duboke cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone,kabanicu (u rezervi), naočare za sunce, kačket, krema za sunčanje, minimum 2l vode. Po želji poneti slatkiše, grickalice, voće.

*Možete poneti hranu sa sobom (gotova jela) ili jesti u etno kompleksu.

U slučaju loših vremenskih uslaova tura se odlaže.

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za mesto polaska i broj vodiča!

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.
Foto galerija

Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Stara planina - Midžor Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.
Humanitarna akcija tokom ture Proleće na Šar - planini 24-26. maja 2019.

Kao što smo i najavili naše 12. putovanje na Šar - planinu imalo je i humanitarni karter. Ovoga puta sakupili smo 27800 RSD i ...

Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Belocrkvanska jezera
Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara...koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio