Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Avantura | Suva planina - Jelašnička klisura 16/7/2017 - DIN 3500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Avantura | Suva planina - Jelašnička klisura 16/7/2017

pešačke ture, obilasci velepnih prirodnih atrakcija i pećina, abseiling, free climbing

-Tehnička zahtevnost: 4/10
-Fizička kondicija: 3/10
-Ukupna dužina pešačenja 6 km
-Najviša tačka 800 m n.v.Upoznajte Niš i okolinu. Doživite avanturu u predivnoj klisuri Jelašničke reke, koja je proglašena Parkom prirode I kategorije. Zbog prelepih predela, geomorfoloških osobina, prirodnih vrednosti, sa očuvanim ekosistemom i jedinstvenom florom i faunom, Jelašnička klisura čini jedinstven biodiverzitet i jedna je od najznačajnijih klisura na Balkanu.   

PLAN I PROGRAM PUTA:

Polazak u 06h iz Skerlićeve ulice kod hrama Svetog Save.
Oko 10 h dolazimo u Niš.

U pratnji lokalnog vodiča krećemo na istok prema Niškoj banji i nakon 30 minuta vožnje dolazimo u Jelašničku klisuru, u samo podnožje Suve planine. Iz samog centralnog dela, gde se nalazi samo izletište i pećina u kojoj su pronadjeni praistorijski tragovi polazimo na avanturu u trajanju od četiri sata. U ovoj našoj maloj avanturi, koja je kružnog karaktera, videćete prelepu Jelašničku klisuru na jedan sasvim drugačiji način. Vodimo Vas da vidite veliku i malu crkvu i Gradac. Ostaci pripadaju manjim utvrdjenjima čije su posade štitile trasu rimskog puta koji je, kroz Jelašničku klisuru i preko Ploča, vodio na istok. Nekoliko grobova otkrivenih na mestu Carevo korito pripadaju manjim nekropolama uz ove fortifikacione objekte. Imaćete mogućnost da kroz pešačku turu vidite stene, šupljine, potkapine i prozorce. Da uživate u geomorfološkim oblicima izbliza. Upoznaćete mesta, gde pogled dopire do samog grebena Suve planine i Jelašnice, sela koje je smešteno na kraju same klisure.

I za kraj ove male avanture, sledi nešto sasvim novo i nešto sasvim drugačije. Na okomitim stenama klisure, visokim i izazovnim, svako od Vas moći će da proba tehniku spuštanja užetom niz stenu. Ova tehnika je u svetu alpinizma poznata kao tehnika abzajl. I ne samo to!? Svako od Vas moćiće da se oproba u sportskom penjanju.

Zvuči zanimljivo? Podjite i probajte!

Cilj ovog programa je da se ljudima prikaže obilazak nekih poznatih znamenitosti, znamenitosti koje se zaboravljaju. Da se čovek vrati prirodi i da bude u njoj. Spojili smo turističku aktivnost sa egzotičnom destinacijom i napravilu pravu malu avanturu za Vas. Nakon završetka avanture, istim putem vraćamo se nazad.
-Večera u restoranu "Gurmanova tajna"
-Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Ne zaboravite: Jelašnička klisura je proglašena za Park prirode I kategorije zaštite. Stavljena je pod zaštitu prvenstveno radi očuvanja staništa prirodnih retkosti, endemo-reliktnih vrsta srpske ramondije (Ramonda serbica, Ramonda nathaliae), 39 mezijskih, 20 balkanskih i 6 ilirskih endema i subendema.

CENA: 3500 RSD

U cenu uključeno:
-prevoz
-troškovi vodiča
-abseiling
-free climbing

U cenu nije uračunato:
-hrana na turi
-redovna godišnja članarina "Srbije za mlade" 500 RSD
-individualni troškovi putnika

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio