Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Avantura | Suva planina - Jelašnička klisura 16/7/2017 - DIN 3500

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Avantura | Suva planina - Jelašnička klisura 16/7/2017

pešačke ture, obilasci velepnih prirodnih atrakcija i pećina, abseiling, free climbing

-Tehnička zahtevnost: 4/10
-Fizička kondicija: 3/10
-Ukupna dužina pešačenja 6 km
-Najviša tačka 800 m n.v.Upoznajte Niš i okolinu. Doživite avanturu u predivnoj klisuri Jelašničke reke, koja je proglašena Parkom prirode I kategorije. Zbog prelepih predela, geomorfoloških osobina, prirodnih vrednosti, sa očuvanim ekosistemom i jedinstvenom florom i faunom, Jelašnička klisura čini jedinstven biodiverzitet i jedna je od najznačajnijih klisura na Balkanu.   

PLAN I PROGRAM PUTA:

Polazak u 06h iz Skerlićeve ulice kod hrama Svetog Save.
Oko 10 h dolazimo u Niš.

U pratnji lokalnog vodiča krećemo na istok prema Niškoj banji i nakon 30 minuta vožnje dolazimo u Jelašničku klisuru, u samo podnožje Suve planine. Iz samog centralnog dela, gde se nalazi samo izletište i pećina u kojoj su pronadjeni praistorijski tragovi polazimo na avanturu u trajanju od četiri sata. U ovoj našoj maloj avanturi, koja je kružnog karaktera, videćete prelepu Jelašničku klisuru na jedan sasvim drugačiji način. Vodimo Vas da vidite veliku i malu crkvu i Gradac. Ostaci pripadaju manjim utvrdjenjima čije su posade štitile trasu rimskog puta koji je, kroz Jelašničku klisuru i preko Ploča, vodio na istok. Nekoliko grobova otkrivenih na mestu Carevo korito pripadaju manjim nekropolama uz ove fortifikacione objekte. Imaćete mogućnost da kroz pešačku turu vidite stene, šupljine, potkapine i prozorce. Da uživate u geomorfološkim oblicima izbliza. Upoznaćete mesta, gde pogled dopire do samog grebena Suve planine i Jelašnice, sela koje je smešteno na kraju same klisure.

I za kraj ove male avanture, sledi nešto sasvim novo i nešto sasvim drugačije. Na okomitim stenama klisure, visokim i izazovnim, svako od Vas moći će da proba tehniku spuštanja užetom niz stenu. Ova tehnika je u svetu alpinizma poznata kao tehnika abzajl. I ne samo to!? Svako od Vas moćiće da se oproba u sportskom penjanju.

Zvuči zanimljivo? Podjite i probajte!

Cilj ovog programa je da se ljudima prikaže obilazak nekih poznatih znamenitosti, znamenitosti koje se zaboravljaju. Da se čovek vrati prirodi i da bude u njoj. Spojili smo turističku aktivnost sa egzotičnom destinacijom i napravilu pravu malu avanturu za Vas. Nakon završetka avanture, istim putem vraćamo se nazad.
-Večera u restoranu "Gurmanova tajna"
-Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Ne zaboravite: Jelašnička klisura je proglašena za Park prirode I kategorije zaštite. Stavljena je pod zaštitu prvenstveno radi očuvanja staništa prirodnih retkosti, endemo-reliktnih vrsta srpske ramondije (Ramonda serbica, Ramonda nathaliae), 39 mezijskih, 20 balkanskih i 6 ilirskih endema i subendema.

CENA: 3500 RSD

U cenu uključeno:
-prevoz
-troškovi vodiča
-abseiling
-free climbing

U cenu nije uračunato:
-hrana na turi
-redovna godišnja članarina "Srbije za mlade" 500 RSD
-individualni troškovi putnika

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio