Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Adventure Outdoor Fest - U kanjonu Jerme | 16-20.8.2017. - DIN 6000

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

ADVENTURE OUTDOOR FEST – U KANJONU JERME
16-20.8.2017.


Da li imate dovoljno avanturističkog duha u sebi, da za pet dana, otkrijete nepoznato i probate penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam, jogu, slackline ili zavirite u pećine sa blagom?
Predstavljamo vam prvi Adventure Outdoor festival u kanjonu reke Jerme - specijalnom rezervatu prirode.
 


Krečnjačke i okomite stene dveju planina, čuvari su ove reke između kojih ona ponosno protiče. Greben planina, nazupčeni krečnjački venac sa oštrim vrhovima i kamenim figurama, sa jedne strane i Vlaška planina sa stenovitim odsecima koji prelaze u bajkovite bukove šume, sa druge strane. Uređene staze za planinarenje i šetnju, offroad staze za mtb, smerovi za penjanje, pećine za istraživanje i netaknuta priroda za uživanje, jogu i meditaciju, sve vas to čeka na samom izvoru pozitivne energije.
 
Spremi se za lavinu adrenalina, jer te čekaju sledeće aktivnosti:

1.  PLANINARENJE

Istražite kanjon hodajući i upoznajte se sa planinama koje čuvaju reku Jermu. Jačajte svoj duh i svoju volju na stazama do vrha Bežište 1338 mnv (Greben) i Panica 1442 mnv (Vlaška planina).

U poverenju vam preporučujemo:

1)    Extreme Grebening - tehnički zanimljiva planinarska tura po grebenu, sa jednom nogom na istoku, a drugom na zapadu planine
* * namenjeno iskusnijim i spremnijim učesnicima;

2)    Panica Adventure - bez panike, Panica je najviši “vrh” ove čudnovate planine, ako prođete sav krš i odseke, čeka vas … videćete već

3)    Vlasi - Poganovski manastir - opuštajuća šetnja kroz kanjon, obilazak dva vidikovca i Poganovskog manastira


2. PLANINSKO TRČANJE


Dosadilo vam je da trčite jednim istim putevima, po asfaltu, u zagađenoj sredini? Želite da istražite svet, planine, šume, otkrijete nova prostranstva, mesta za koja niste ni znali da postoje?
 3.PENJAČKI FESTIVAL 18-20. AVGUST

Pozivamo vas da dođete na prvi penjački festival koji će biti 18-20. avgusta u okviru Outdoor Festivala Jerma. Spremili smo vam simbolične nagrade u duhu Pirotskog okruga za one koji popnu najteži i najviše smerova. Vaši domaćini na steni SK “Tribe”.

4.SPORTSKO PENJANJE I ABZAJL ZA DECU I ODRASLE


Sportsko penjanje je adrenalinski sport u kome se savladavaju vertikalne, previsne i oborene stene. Probajte penjanje, a upoznajte se i sa tehnikom spuštanja – abzajlom. Radionicu vode iskusni instruktori i treneri sportskog penjanja, SK “Tribe” sa atestiranom sigurnosnom opremom. Vežbajte snagu, gipkost i koncentraciju i pokušajte da napravite vaše prve vertikalne korake. Sportsko penjanje je jedan od četiri bazna sporta za decu. Klinci će jedva dočekati da probaju nešto novo, a imaćete i nezaboravan porodičan dan u prirodi.

5.MTB

Dovoljno je da imate svoj bicikl i da ste spremni za offroad. Vozićete kroz najužu klisuru u Evropi, tunele vozića Ćire, a možete se oprobati i na stazi predstojećeg Caribrodskog MTB maratona.

6. WILD CAVING - novi, već omiljeni naziv među avanturistima, za istraživanje i obilazak neuređenih pećina. Vetrena Dupka, pećina na obroncima Vlaške planine spremna je da vam otkrije najveće legende o pop Martinovom blagu.7. JOGAONA - radionica Hatha i Vinjasa joge

Skup svih najviših znanja iz celog sveta, pretočen u nauku o ljudskom biću i svim aspektima njegovog postojanja za vas u Jogaoni. Imaćete priliku da se upoznate sa Hatha jogom i dinamičnom Vinjasa jogom.


8. SLACKLINE RADIONICA

Hodanje na balansirajućoj traci je nešto što ne smete propustiti. Zabavite se, opustite nakon burnog dana ili se ozbiljno posvetite balansiranju i trenirajte po ceo dan.
Na traci ste uvek u balansu, borite se da ostanete tu, padanje počinjete da shvatate kao umetnost ustajanja i istrajavanja. Pokušajte da postignete balans tela, uma, duha i srca.
DODATNE AKTIVNOSTI


Umetničke radionice, muzika, gastronomija, filmovi, razgovori pored vatre, strašne priče u mraku, čitanje, pričanje priča, maštanje, držanje za ruku, gledanje u nečije oči ili u zvezde…. I naravno specijalni gosti, predstavljanje sportskih brendova i turističkih destinacija….

Opšte informacije


Specijalni rezervat prirode „Jerma“ i reka Jerma nalazi se u jugoistočnoj Srbiji i obuhvata masive Grebena i Vlaške planine. Prostire se na teritoriji opštine Pirot, Dimitrovgrad i Babušnica. Rezervat čini jedinstven kompleks dolina i krečnjačkih klisura sa impozantnim liticama, sa prisustvom velikog broja endemičnih, retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Smeštaj:

- Kamp prostor:
Spavajte u smeštaju od million zvezdica pored reke Jerme. Na raspolaganju vam je kamp prostor u selu Trnski Odorovci, pored obale reke Jerme, sa pogledom na okolne vrhove. Srbija za mlade vam je obezbedila šatore, a na vama ja samo da ponesete podlošku i vreću za spavanje i dobićete vaš prostor i smeštaj pod zvezdama.

- Ukoliko se odlučite za smeštaj u seoskim domaćinstvima, na raspolaganju su vam domaćinstva u selu Sukovo, Poganovo, Trnski Odorovci, Zvonačka banja i u okolini. Hotelski smeštaj možete pronaći u okolnim gradovima, Pirot i Dimitrovgrad.
-Ishrana:
Na samo kilometar od kampa nalaze se dva restorana, a domaću hranu možete kupiti i od domaćina koji će tih dana izložiti svoje proizvode i specijalitete karakteristične za ove krajeve na štandovima u blizini kampa (pirotski kačkavalj, staroplaninski sir, peglana kobasica, sušenica, vurda ili možda sarmice u vinovom listu, probajte i domaće sokove ili rakiju).
-Bezbednost:
Sve aktivnosti u okviru festivala izvode licencirani vodiči, instruktori i treneri. Na festivalu će biti dežurna i ekipa Gorske službe spasavanja Srbije, kao i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.


NAPOMENA:


1. Penjački festival je namenjen samo takmičarima i možete se prijaviti za takmičenje
2. Za MTB morate imati svoj bicikl

Cena: 6000 din.

U cenu uračunato:

-prevoz
-kamp mesto i šatori
-troškovi vodiča
-planinarenje
-planinsko trčanje
-MTB (za ovu aktivnost morate imati svoj bicikl)
-Wild Caving
-penjački festival
-sportsko penjanje i abzajl
-jogaona
-majica Outdoor Fest-a
-dodatne aktivnosti


U cenu nije uračunato:
- hrana
- individualni troškovi
- redovna godišnja članarina „Srbija za mlade“ 500 din.

 

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio