Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Adventure Outdoor Fest - U kanjonu Jerme | 16-20.8.2017. - DIN 6000

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

ADVENTURE OUTDOOR FEST – U KANJONU JERME
16-20.8.2017.


Da li imate dovoljno avanturističkog duha u sebi, da za pet dana, otkrijete nepoznato i probate penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam, jogu, slackline ili zavirite u pećine sa blagom?
Predstavljamo vam prvi Adventure Outdoor festival u kanjonu reke Jerme - specijalnom rezervatu prirode.
 


Krečnjačke i okomite stene dveju planina, čuvari su ove reke između kojih ona ponosno protiče. Greben planina, nazupčeni krečnjački venac sa oštrim vrhovima i kamenim figurama, sa jedne strane i Vlaška planina sa stenovitim odsecima koji prelaze u bajkovite bukove šume, sa druge strane. Uređene staze za planinarenje i šetnju, offroad staze za mtb, smerovi za penjanje, pećine za istraživanje i netaknuta priroda za uživanje, jogu i meditaciju, sve vas to čeka na samom izvoru pozitivne energije.
 
Spremi se za lavinu adrenalina, jer te čekaju sledeće aktivnosti:

1.  PLANINARENJE

Istražite kanjon hodajući i upoznajte se sa planinama koje čuvaju reku Jermu. Jačajte svoj duh i svoju volju na stazama do vrha Bežište 1338 mnv (Greben) i Panica 1442 mnv (Vlaška planina).

U poverenju vam preporučujemo:

1)    Extreme Grebening - tehnički zanimljiva planinarska tura po grebenu, sa jednom nogom na istoku, a drugom na zapadu planine
* * namenjeno iskusnijim i spremnijim učesnicima;

2)    Panica Adventure - bez panike, Panica je najviši “vrh” ove čudnovate planine, ako prođete sav krš i odseke, čeka vas … videćete već

3)    Vlasi - Poganovski manastir - opuštajuća šetnja kroz kanjon, obilazak dva vidikovca i Poganovskog manastira


2. PLANINSKO TRČANJE


Dosadilo vam je da trčite jednim istim putevima, po asfaltu, u zagađenoj sredini? Želite da istražite svet, planine, šume, otkrijete nova prostranstva, mesta za koja niste ni znali da postoje?
 3.PENJAČKI FESTIVAL 18-20. AVGUST

Pozivamo vas da dođete na prvi penjački festival koji će biti 18-20. avgusta u okviru Outdoor Festivala Jerma. Spremili smo vam simbolične nagrade u duhu Pirotskog okruga za one koji popnu najteži i najviše smerova. Vaši domaćini na steni SK “Tribe”.

4.SPORTSKO PENJANJE I ABZAJL ZA DECU I ODRASLE


Sportsko penjanje je adrenalinski sport u kome se savladavaju vertikalne, previsne i oborene stene. Probajte penjanje, a upoznajte se i sa tehnikom spuštanja – abzajlom. Radionicu vode iskusni instruktori i treneri sportskog penjanja, SK “Tribe” sa atestiranom sigurnosnom opremom. Vežbajte snagu, gipkost i koncentraciju i pokušajte da napravite vaše prve vertikalne korake. Sportsko penjanje je jedan od četiri bazna sporta za decu. Klinci će jedva dočekati da probaju nešto novo, a imaćete i nezaboravan porodičan dan u prirodi.

5.MTB

Dovoljno je da imate svoj bicikl i da ste spremni za offroad. Vozićete kroz najužu klisuru u Evropi, tunele vozića Ćire, a možete se oprobati i na stazi predstojećeg Caribrodskog MTB maratona.

6. WILD CAVING - novi, već omiljeni naziv među avanturistima, za istraživanje i obilazak neuređenih pećina. Vetrena Dupka, pećina na obroncima Vlaške planine spremna je da vam otkrije najveće legende o pop Martinovom blagu.7. JOGAONA - radionica Hatha i Vinjasa joge

Skup svih najviših znanja iz celog sveta, pretočen u nauku o ljudskom biću i svim aspektima njegovog postojanja za vas u Jogaoni. Imaćete priliku da se upoznate sa Hatha jogom i dinamičnom Vinjasa jogom.


8. SLACKLINE RADIONICA

Hodanje na balansirajućoj traci je nešto što ne smete propustiti. Zabavite se, opustite nakon burnog dana ili se ozbiljno posvetite balansiranju i trenirajte po ceo dan.
Na traci ste uvek u balansu, borite se da ostanete tu, padanje počinjete da shvatate kao umetnost ustajanja i istrajavanja. Pokušajte da postignete balans tela, uma, duha i srca.
DODATNE AKTIVNOSTI


Umetničke radionice, muzika, gastronomija, filmovi, razgovori pored vatre, strašne priče u mraku, čitanje, pričanje priča, maštanje, držanje za ruku, gledanje u nečije oči ili u zvezde…. I naravno specijalni gosti, predstavljanje sportskih brendova i turističkih destinacija….

Opšte informacije


Specijalni rezervat prirode „Jerma“ i reka Jerma nalazi se u jugoistočnoj Srbiji i obuhvata masive Grebena i Vlaške planine. Prostire se na teritoriji opštine Pirot, Dimitrovgrad i Babušnica. Rezervat čini jedinstven kompleks dolina i krečnjačkih klisura sa impozantnim liticama, sa prisustvom velikog broja endemičnih, retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Smeštaj:

- Kamp prostor:
Spavajte u smeštaju od million zvezdica pored reke Jerme. Na raspolaganju vam je kamp prostor u selu Trnski Odorovci, pored obale reke Jerme, sa pogledom na okolne vrhove. Srbija za mlade vam je obezbedila šatore, a na vama ja samo da ponesete podlošku i vreću za spavanje i dobićete vaš prostor i smeštaj pod zvezdama.

- Ukoliko se odlučite za smeštaj u seoskim domaćinstvima, na raspolaganju su vam domaćinstva u selu Sukovo, Poganovo, Trnski Odorovci, Zvonačka banja i u okolini. Hotelski smeštaj možete pronaći u okolnim gradovima, Pirot i Dimitrovgrad.
-Ishrana:
Na samo kilometar od kampa nalaze se dva restorana, a domaću hranu možete kupiti i od domaćina koji će tih dana izložiti svoje proizvode i specijalitete karakteristične za ove krajeve na štandovima u blizini kampa (pirotski kačkavalj, staroplaninski sir, peglana kobasica, sušenica, vurda ili možda sarmice u vinovom listu, probajte i domaće sokove ili rakiju).
-Bezbednost:
Sve aktivnosti u okviru festivala izvode licencirani vodiči, instruktori i treneri. Na festivalu će biti dežurna i ekipa Gorske službe spasavanja Srbije, kao i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.


NAPOMENA:


1. Penjački festival je namenjen samo takmičarima i možete se prijaviti za takmičenje
2. Za MTB morate imati svoj bicikl

Cena: 6000 din.

U cenu uračunato:

-prevoz
-kamp mesto i šatori
-troškovi vodiča
-planinarenje
-planinsko trčanje
-MTB (za ovu aktivnost morate imati svoj bicikl)
-Wild Caving
-penjački festival
-sportsko penjanje i abzajl
-jogaona
-majica Outdoor Fest-a
-dodatne aktivnosti


U cenu nije uračunato:
- hrana
- individualni troškovi
- redovna godišnja članarina „Srbija za mlade“ 500 din.

 

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio