Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Stolovi - Narcisu u pohode | Pešačka tura 14/5/2017 - DIN 1600

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Stolovi - Narcisu u pohode

Pešačka tura 14/5/2017

Poštovani prijatelji, događaj "NARCISU U POHODE" na planini Stolovi kod Kraljeva organizuje se po 61. JUBILARNI put i jedan je od najstarijih i najlepših događaja Srbije.

Za ime cveta zaslužan je grčki mit o mladiću Narcisu, zaljubljenom u lik koji je video kad se ogledao u vodi. Na mestu gde je umro iznikao je prelepi narcis, cveće koje nastanjuje mediteranske zemlje ali i naše predele. U Srbiji ga najviše ima na Stolovima. Tako da je, zbog lepote ove planine kada u maju ovaj cvet prekrije njene livade, i nastala ova manifestacija.

Narcisu u pohode

Hiljade ljubitelja cveća, planina i prirode prošle su stazama proteklih godina, noseći sa sobom utiske koji se rečima ne mogu opisati.
Doživljaji, emocije, nova poznanstva, a sve u predivnom ambijentu planine koja svakog svog posetioca ispuni pozitivnom energijom koja ostaje dugo u njemu.

Stolovi su planina u centralnoj Srbiji, jugozapadno od Kraljeva, omeđena sa zapadne strane rekom Ibar koja je odvaja od Čemerne planine i Troglava. Sa istoka joj je granica reka Ribnica, a sa južne Brezanska reka koja se uliva u Ibar i odvaja Stolove od Studene planine. Obronci Stolova na severu dosežu do manastira Žiče.
Iako je okružena mnogobrojnim rekama planina je skoro gola sa nešto malo bukovih i hrastovih šuma. Pretpostavlja se da su šume iskrčene još u Srednjem veku jer je šira okolina Kopaonika bila značajan rudarski centar nemanjićke Srbije.

Najviši vrh Stolova je Usovica (1375 m). Drugi po visini je vrh Čiker (1325 m). Uspon prema Usovici moguće je izvesti iz više pravaca: iz Kamenice, Brezne, Žiče, Dobrih strana i Magliča.


Dužina staze je oko 11 km
Kondciona težina 3/10
Tehnička težina 2/10

PLAN PUTA:

07:00 – Polazak iz Beograda (sa parkinga iz Skerlićeve ulice kod hrama Svetog Save)

10:15 – 15:00 – Pešačka tura "Narcisu u pohode" i uspon na planinu Stolove, kao spuštanje u Breznu (Kamenica – Orlovac - Debelo brdo- Brezna).

15,00 – 16,00 – ručak, podela nagrada i zahvalnica, zatvaranje akcije

17:30 - Obilazak Krstovgrada (impresivnog srednjovekovnog kompleksa) → Krstovgrad Progorelica Kraljevo

20:00 - Očekivani polazak za Beograd

22:30 - Očekivani dolazak u Beograd

Kamenica se nalazi na 12-om km puta Kraljevo – Goč.

Odeću i obuću prilagodite vremenskim uslovima:
Planinarske cipele udobne za pešačenje, rezervna obuća, kačket, kabanica (u rezervi), kamašne, baterijska lampa (u rezervi), upaljač, rezervna odeća (obavezno rezervne majice 2-3 kom.), naočare za sunce, krema za sunce.

Hrana i piće:
Dovoljno hrane do ručka i najmanje 2l vode . Obavezno poneti nešto slatko!

Ponesite svoj pribor za jelo za ručak, jer će biti mnogo ljudi i neće biti dovoljno - zato ponestite: duboki tanjir, posudu za salatu, kašiku, viljušku i nož.

Poštujete prirodu. Smeće odlažite u za to posebno postavljene vreće.


CENA: 1.600 RSD

U cenu uključeno:

- Prevoz Beograd - Kraljevo - Beograd
- Transfer do Kamenice (početak uspona na Stolove)
- Ručak
- Usluge vodiča
- Obilazak Krstovgrada
- Organizaciju i vođenje ture

U cenu nije uključeno:

- redovnu godišnju članarinu "Srbija za mlade" 500 RSD

* Doplata za polazak iz Novog Sada 700 rsd

➡Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.


Krajnji rok za prijavljivanje je 3 dana pred polazak na putovanje ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 20.  Uz ovaj program važe pravilnik i opšti uslovi putovanja organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 3 dana pred putovanje.
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap je dobio ime po najlepšoj i najupečatljivijoj klisuri na celom toku Dunava. Đerdapska klisura je najveća klisura probojnica u Evropi. Sastoji se od četri klisure i tri kotline koje su raspoređene sledećim redom: Golubačka klisura,
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički
Forum mladih lidera Srbije YES! Youth. Energy. Spirit.
Forum mladih lidera Srbije YES! Youth. Energy. Spirit.
Business Info Group i nedeljnik VREME pod pokroviteljstvom Radio televizije Srbije organizuju trodnevni događaj “Forum mladih lidera Srbije – YES!”. Forum ima za cilj da okupi 100 mladih lidera iz cele Srbije, poveže ih, motiviše za pokretanje inicijativ

prijatelji sajta
Tara Planina
Tara PlaninaFacebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2016 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio