Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Stolovi - Narcisu u pohode | Pešačka tura 13/05/2018 - DIN 1600

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Stolovi - Narcisu u pohode

Poštovani prijatelji, događaj "NARCISU U POHODE" na planini Stolovi kod Kraljeva organizuje se po 61. JUBILARNI put i jedan je od najstarijih i najlepših događaja Srbije.

Za ime cveta zaslužan je grčki mit o mladiću Narcisu, zaljubljenom u lik koji je video kad se ogledao u vodi. Na mestu gde je umro iznikao je prelepi narcis, cveće koje nastanjuje mediteranske zemlje ali i naše predele. U Srbiji ga najviše ima na Stolovima. Tako da je, zbog lepote ove planine kada u maju ovaj cvet prekrije njene livade, i nastala ova manifestacija.

Narcisu u pohode

Hiljade ljubitelja cveća, planina i prirode prošle su stazama proteklih godina, noseći sa sobom utiske koji se rečima ne mogu opisati.

Doživljaji, emocije, nova poznanstva, a sve u predivnom ambijentu planine koja svakog svog posetioca ispuni pozitivnom energijom koja ostaje dugo u njemu.

Stolovi su planina u centralnoj Srbiji, jugozapadno od Kraljeva, omeđena sa zapadne strane rekom Ibar koja je odvaja od Čemerne planine i Troglava. Sa istoka joj je granica reka Ribnica, a sa južne Brezanska reka koja se uliva u Ibar i odvaja Stolove od Studene planine. Obronci Stolova na severu dosežu do manastira Žiče.

Iako je okružena mnogobrojnim rekama planina je skoro gola sa nešto malo bukovih i hrastovih šuma. Pretpostavlja se da su šume iskrčene još u Srednjem veku jer je šira okolina Kopaonika bila značajan rudarski centar nemanjićke Srbije.

Najviši vrh Stolova je Usovica (1375 m). Drugi po visini je vrh Čiker (1325 m). Uspon prema Usovici moguće je izvesti iz više pravaca: iz Kamenice, Brezne, Žiče, Dobrih strana i Magliča.


Dužina staze je oko 11 km
Kondciona težina 3/10
Tehnička težina 2/10


PLAN PUTA:

◾ 06:30 – Polazak iz Beograda.
Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizaciju za mesto polaska i broj vodiča!

◾10:15 – 15:00 – Pešačka tura "Narcisu u pohode" i uspon na planinu Stolove, kao spuštanje u Breznu (Kamenica – Orlovac - Debelo brdo- Brezna).

◾15,00 – 16,00 – organizovani ručak za sve učesnike, podela nagrada i zahvalnica, zatvaranje akcije

◾17:30 - Obilazak Manastira Žiča

◾ 20:00 - Očekivani polazak za Beograd

◾22:30 - Očekivani dolazak u Beograd

Kamenica se nalazi na 12-om km puta Kraljevo – Goč.

Odeću i obuću prilagodite vremenskim uslovima: duboke cipele udobne za pešačenje, rezervna obuća, kačket, kabanica (u rezervi), baterijska lampa (u rezervi), rezervna odeća (obavezno rezervne majice 2-3 kom.), naočare za sunce, krema za sunce.

Hrana i piće:
Dovoljno hrane do ručka i najmanje 2l vode . Obavezno poneti nešto slatko!

Ponesite svoj pribor za jelo za ručak, jer će biti mnogo ljudi i neće ga biti dovoljno - zato ponestite: duboki tanjir, posudu za salatu, kašiku, viljušku i nož.

Poštujete prirodu. Smeće odlažite u za to posebno postavljene vreće.


CENA: 1.600 RSD

U cenu uključeno:

- Prevoz Beograd - Stolovi - Beograd
- Usluge vodiča
- Obilazak manastira Žiča
- Organizaciju i vođenje ture

U cenu nije uključeno:

- redovnu godišnju članarinu "Srbija za mlade" 500 RSD

***Ručak - svi učesnici dobijaju besplatno (finasira ga opština Kraljevo)

➡Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.


Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

 
Foto galerija
 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio