Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Goč - Prvi maj | Edukativne pešačke ture + druženje - DIN 5490

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Udahnite čist planinski vazduh i doživite pravu antistres terapiju na planini čije šume opijaju mirisom i lepotom! Ovo je prava prilika da pobegnete iz grada i da obradujete svoje telo i dušu boravkom u šumama i na prelepim livadama Goča.

Goč

Specijalni rezervat prirode „Goč-Gvozdac“ ima specifičnu orografiju i izuzetno je bogate prirodnim resursima. Šume Goč-Gvozdac deo su planinskog masiva Goč-Željin-Stolovi.

Prostor koji obuhvata prirodno dobro je bogato šumom, kao i izvorima i vrelima lekovitih mineralnih voda. Prilikom prvog uređivanja ovih šuma (1958. godine) one su svrstane u kategoriju šuma sa posebnom namenom, i danas služe obrazovanju i obuci, posebno kadrova u šumarstvu. Zbog svoje posebnosti, izdvojen je sliv Gvozdačke reke kao fakultetska šuma za terensku nastavu studenata šumarstva i naučna istraživanja iz oblasti šumarstva, odnosno centar uzornog gazdovanja.

Specifična pojava vezana za ovaj prostor je mešovita šuma jele, bukve, crnog bora i hrasta kitnjaka.

Zahvaljujući prirodnim odlikama, prevashodno očuvanju biološke raznovrsnosti i šumskim zajednicama, kao i lepoti predela, pogodnoj klimi, bogatstvu reka i stvorenim vrednostima, planina Goč u potupnosti ispunjava uslove za zaštitu kao Specijalni rezervat prirode.

PLAN I PROGRAM PUTA

30. april 2017.
-8 h polazak iz Beograda
-12h očekivani dolazak na Goč
-15h Edukativna pešacka tura do "Cvetne livade"
staza je duga 5km i nije puno zahtevna.
-17 h dolazak u smeštaj
-priprema za večernje druženje na otvorenom uz gitaru
-noćenje

01. maj 2017
-8h doručak
-Polazak na pešačku turu Plava staza - "Velika livada" dužina staze 10 km i nije mnogo zahtevna.
Vodič (predstavnik Šumarskog fakulteta) će u toku šetnje na više punktova informisati učesnike o šumskom ekosistemu, vrstama drveća i biljaka, funkcijama i značaju šuma, vrstama divljači, o lovnim objektiima i hranilištima za divljač i dr.
-Oko 11h očekivano vreme dolaska na Veliku livadu.
Sa lokaliteta Velika livada se pruža pogled na okolne vrhove planina Željin i Kopaonik, pogled sa ovog lokaliteta nema veliku atrakciju, ali ambijent je prelep i livada je okružena šumom.
-Pik-nik na velikoj livadi, hranu će obezbediti uprava odmarališta, a plan je da ekipa u društvu zajedno sprema klopu. Zvuči interesantno zar ne? :)
-OKo 16-17h Očekivani dolazak na smeštaj
-večernje druženje na otvorenom uz gitaru
-noćenje

02. maj 2017.
-8 doručak
-11h lagana pešaka tura do Drveta ljubavi i velike bukve kroz stoletne mešovite šume bukve i četinara SRP "Goč-Gvozdac", koje su jedinstvene u ovom području.
-13-15 slobodne vreme na Goču
16h polazak do manastira u kojem je krunisano 7 srpskih kraljeva - manastira Žiča
-17-18 obilazak manstira Žiča
-18 polazak za Beograd
-21h očekivani dolazak u Beograd

Smeštaj dvo i trokrevetnim sobama u objektima Piramida na Goču

Cena: 5490 RSD

U cenu uključeno:
- prevoz
- smeštaj (2 noćenja) u Piramidi
- troškovi vodiča i organizovanja putovanja
- edukativne pešačke ture
- hrana (2 polupansiona u restoranu na smeštaju)

U cenu nije uključeno:
- redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD
- individualni troškovi članova

* Doplata za polazak iz Novog Sad 700 din

Za pešačenje su neophodne: gojzerice ili duboke cipele, slojevita garderoba, kamašne i štapovi za pešačenje (opciono), zaštitna krema za lice, ranac, baterijske-čeone lampe. min 1,5 l vode, hrana iz ranca, overena zdravstvena knjižica

 U slučaju vremenskih nepogoda, tura se odlaže.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pred polazak na putovanje ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj putnika za organizaciju ove ture je 20 članova . Uz ovaj program važe pravilnik i opšti uslovi putovanja organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Goč


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap je dobio ime po najlepšoj i najupečatljivijoj klisuri na celom toku Dunava. Đerdapska klisura je najveća klisura probojnica u Evropi. Sastoji se od četri klisure i tri kotline koje su raspoređene sledećim redom: Golubačka klisura,
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički
Forum mladih lidera Srbije YES! Youth. Energy. Spirit.
Forum mladih lidera Srbije YES! Youth. Energy. Spirit.
Business Info Group i nedeljnik VREME pod pokroviteljstvom Radio televizije Srbije organizuju trodnevni događaj “Forum mladih lidera Srbije – YES!”. Forum ima za cilj da okupi 100 mladih lidera iz cele Srbije, poveže ih, motiviše za pokretanje inicijativ

prijatelji sajta
Tara Planina
Tara PlaninaFacebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2016 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio