Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Goč - Prvi maj | Edukativne pešačke ture + druženje - DIN 5490

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Udahnite čist planinski vazduh i doživite pravu antistres terapiju na planini čije šume opijaju mirisom i lepotom! Ovo je prava prilika da pobegnete iz grada i da obradujete svoje telo i dušu boravkom u šumama i na prelepim livadama Goča.

Goč

Specijalni rezervat prirode „Goč-Gvozdac“ ima specifičnu orografiju i izuzetno je bogate prirodnim resursima. Šume Goč-Gvozdac deo su planinskog masiva Goč-Željin-Stolovi.

Prostor koji obuhvata prirodno dobro je bogato šumom, kao i izvorima i vrelima lekovitih mineralnih voda. Prilikom prvog uređivanja ovih šuma (1958. godine) one su svrstane u kategoriju šuma sa posebnom namenom, i danas služe obrazovanju i obuci, posebno kadrova u šumarstvu. Zbog svoje posebnosti, izdvojen je sliv Gvozdačke reke kao fakultetska šuma za terensku nastavu studenata šumarstva i naučna istraživanja iz oblasti šumarstva, odnosno centar uzornog gazdovanja.

Specifična pojava vezana za ovaj prostor je mešovita šuma jele, bukve, crnog bora i hrasta kitnjaka.

Zahvaljujući prirodnim odlikama, prevashodno očuvanju biološke raznovrsnosti i šumskim zajednicama, kao i lepoti predela, pogodnoj klimi, bogatstvu reka i stvorenim vrednostima, planina Goč u potupnosti ispunjava uslove za zaštitu kao Specijalni rezervat prirode.

PLAN I PROGRAM PUTA

30. april 2017.
-8 h polazak iz Beograda
-12h očekivani dolazak na Goč
-15h Edukativna pešacka tura do "Cvetne livade"
staza je duga 5km i nije puno zahtevna.
-17 h dolazak u smeštaj
-priprema za večernje druženje na otvorenom uz gitaru
-noćenje

01. maj 2017
-8h doručak
-Polazak na pešačku turu Plava staza - "Velika livada" dužina staze 10 km i nije mnogo zahtevna.
Vodič (predstavnik Šumarskog fakulteta) će u toku šetnje na više punktova informisati učesnike o šumskom ekosistemu, vrstama drveća i biljaka, funkcijama i značaju šuma, vrstama divljači, o lovnim objektiima i hranilištima za divljač i dr.
-Oko 11h očekivano vreme dolaska na Veliku livadu.
Sa lokaliteta Velika livada se pruža pogled na okolne vrhove planina Željin i Kopaonik, pogled sa ovog lokaliteta nema veliku atrakciju, ali ambijent je prelep i livada je okružena šumom.
-Pik-nik na velikoj livadi, hranu će obezbediti uprava odmarališta, a plan je da ekipa u društvu zajedno sprema klopu. Zvuči interesantno zar ne? :)
-OKo 16-17h Očekivani dolazak na smeštaj
-večernje druženje na otvorenom uz gitaru
-noćenje

02. maj 2017.
-8 doručak
-11h lagana pešaka tura do Drveta ljubavi i velike bukve kroz stoletne mešovite šume bukve i četinara SRP "Goč-Gvozdac", koje su jedinstvene u ovom području.
-13-15 slobodne vreme na Goču
16h polazak do manastira u kojem je krunisano 7 srpskih kraljeva - manastira Žiča
-17-18 obilazak manstira Žiča
-18 polazak za Beograd
-21h očekivani dolazak u Beograd

Smeštaj dvo i trokrevetnim sobama u objektima Piramida na Goču

Cena: 5490 RSD

U cenu uključeno:
- prevoz
- smeštaj (2 noćenja) u Piramidi
- troškovi vodiča i organizovanja putovanja
- edukativne pešačke ture
- hrana (2 polupansiona u restoranu na smeštaju)

U cenu nije uključeno:
- redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD
- individualni troškovi članova

* Doplata za polazak iz Novog Sad 700 din

Za pešačenje su neophodne: gojzerice ili duboke cipele, slojevita garderoba, kamašne i štapovi za pešačenje (opciono), zaštitna krema za lice, ranac, baterijske-čeone lampe. min 1,5 l vode, hrana iz ranca, overena zdravstvena knjižica

 U slučaju vremenskih nepogoda, tura se odlaže.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Goč


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio