Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Goč - Prvi maj | Edukativne pešačke ture + druženje - DIN 5490

Nazad na prethodnu ponudu «

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Udahnite čist planinski vazduh i doživite pravu antistres terapiju na planini čije šume opijaju mirisom i lepotom! Ovo je prava prilika da pobegnete iz grada i da obradujete svoje telo i dušu boravkom u šumama i na prelepim livadama Goča.

Goč

Specijalni rezervat prirode „Goč-Gvozdac“ ima specifičnu orografiju i izuzetno je bogate prirodnim resursima. Šume Goč-Gvozdac deo su planinskog masiva Goč-Željin-Stolovi.

Prostor koji obuhvata prirodno dobro je bogato šumom, kao i izvorima i vrelima lekovitih mineralnih voda. Prilikom prvog uređivanja ovih šuma (1958. godine) one su svrstane u kategoriju šuma sa posebnom namenom, i danas služe obrazovanju i obuci, posebno kadrova u šumarstvu. Zbog svoje posebnosti, izdvojen je sliv Gvozdačke reke kao fakultetska šuma za terensku nastavu studenata šumarstva i naučna istraživanja iz oblasti šumarstva, odnosno centar uzornog gazdovanja.

Specifična pojava vezana za ovaj prostor je mešovita šuma jele, bukve, crnog bora i hrasta kitnjaka.

Zahvaljujući prirodnim odlikama, prevashodno očuvanju biološke raznovrsnosti i šumskim zajednicama, kao i lepoti predela, pogodnoj klimi, bogatstvu reka i stvorenim vrednostima, planina Goč u potupnosti ispunjava uslove za zaštitu kao Specijalni rezervat prirode.

PLAN I PROGRAM PUTA

30. april 2017.
-8 h polazak iz Beograda
-12h očekivani dolazak na Goč
-15h Edukativna pešacka tura do "Cvetne livade"
staza je duga 5km i nije puno zahtevna.
-17 h dolazak u smeštaj
-priprema za večernje druženje na otvorenom uz gitaru
-noćenje

01. maj 2017
-8h doručak
-Polazak na pešačku turu Plava staza - "Velika livada" dužina staze 10 km i nije mnogo zahtevna.
Vodič (predstavnik Šumarskog fakulteta) će u toku šetnje na više punktova informisati učesnike o šumskom ekosistemu, vrstama drveća i biljaka, funkcijama i značaju šuma, vrstama divljači, o lovnim objektiima i hranilištima za divljač i dr.
-Oko 11h očekivano vreme dolaska na Veliku livadu.
Sa lokaliteta Velika livada se pruža pogled na okolne vrhove planina Željin i Kopaonik, pogled sa ovog lokaliteta nema veliku atrakciju, ali ambijent je prelep i livada je okružena šumom.
-Pik-nik na velikoj livadi, hranu će obezbediti uprava odmarališta, a plan je da ekipa u društvu zajedno sprema klopu. Zvuči interesantno zar ne? :)
-OKo 16-17h Očekivani dolazak na smeštaj
-večernje druženje na otvorenom uz gitaru
-noćenje

02. maj 2017.
-8 doručak
-11h lagana pešaka tura do Drveta ljubavi i velike bukve kroz stoletne mešovite šume bukve i četinara SRP "Goč-Gvozdac", koje su jedinstvene u ovom području.
-13-15 slobodne vreme na Goču
16h polazak do manastira u kojem je krunisano 7 srpskih kraljeva - manastira Žiča
-17-18 obilazak manstira Žiča
-18 polazak za Beograd
-21h očekivani dolazak u Beograd

Smeštaj dvo i trokrevetnim sobama u objektima Piramida na Goču

Cena: 5490 RSD

U cenu uključeno:
- prevoz
- smeštaj (2 noćenja) u Piramidi
- troškovi vodiča i organizovanja putovanja
- edukativne pešačke ture
- hrana (2 polupansiona u restoranu na smeštaju)

U cenu nije uključeno:
- redovna godišnja članarina "Srbija za mlade" 500 RSD
- individualni troškovi članova

* Doplata za polazak iz Novog Sad 700 din

Za pešačenje su neophodne: gojzerice ili duboke cipele, slojevita garderoba, kamašne i štapovi za pešačenje (opciono), zaštitna krema za lice, ranac, baterijske-čeone lampe. min 1,5 l vode, hrana iz ranca, overena zdravstvena knjižica

 U slučaju vremenskih nepogoda, tura se odlaže.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

061/1627226
srbijazamlade@gmail.com
Balkanska 18 (TC Ivanijum, lokal 99)
Radnim danima 10-18h

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Goč


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-Kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Spada u ona područja Srbije koja svojim prirodnim vrednostima i spomenički

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio