Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Kanjon Uvca i najviši vrh Zlatara - krstarenje i pešačka tura

Nazad na predhodnu novost «

Kanjon Uvca i najviši vrh Zlatara

Datumi u 2018: 

  29-30/9/2018;

Krenite sa nama u ovajanje najvišeg vrha Zlatara - Velika krševa (1627 mnv) i magičnog kanjona Uvca i proverite zašto su u ovom delu Srbije priroda i čovek na nejlepši nacin proširili svoje domete...idemo na pravo mesto na dobru visinu, tamo gde srce kuca jače!

Velika krševa

-Kondiciona težina 3/10
-Dužina staze oko 13 km (ukupno, tura je kružna)
-Najniža tačka 1366 mnv
-Najviša tačka 1627 mnv

Uvac

-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 10 km (ukupno)
-Najniža tačka 985 mnv
-Najviša tačka 1243 mnv

Uvac

Subota

Polazak iz Beograda u 7h (kontaktirajte organizaciju za tačno mesto polaska dva dana pred put).
Vožnja preko Čačka i Užica do Zlatara uz usputnu pauzu za osveženje.
Dolazak na Zlatar oko 13h i pešacka tura na najviši vrh - Velika krševa (1627 mnv), tura je kružna, srednje težine (potrebna je bolja fizička kondicija) i uz lagan tempo prelazi se za oko 5h. Na ovoj turi uživaćemo u jedinstvenim pogledima na Durmitor, Sinjajevinu, Prokletije, Jadovnik i druge dinarske lepotice. vreme za uživanje na vrhu i pogledu. Hrana iz ranca za ceo dan (sendvici ili nešto slično). Dolazak u smeštaj, slobodno vreme za večeru, odmor ili druženje. Noćenje.


Nedelja

Nakon doručka odlazak na Uvačko jezero (10h), krstarenje jezerom i obilazak Ledene pećine (temperatura u pećini je 7 stepeni C). Pešačka tura do vidikovca Molitva i natrag do kampa i autobusa ukupno oko 10 km duga  i srednje je težine. Krećemo se obodom jezera i uživamo u prizorima rezervata.Nakon pešačenja slobodno vreme na obali jezera (u letnjim mesecima i kupanje). Mogućnost fakultativnog organizovanog ručka. Polazak za Beograd u popodnevnim satima, dolazak u Beograd u kasnijim večernjim satima (oko 22h). Kraj programa.NAPOMENA: Za datum 26-27/5/2018 program se realizuje obrnutim redosledom, prvi dan se posećuje kanjon Uvca (od 14h), drugi dan pešačka tura na vrh Zlatara.

Smeštaj:

Vila Zlatarka
Smeštaj u objektu vila ZLATARKA u dvokrevetnim i trokreveetnim sobama ili petorkrevetnim apartmanima. Sve sobe i apartmani su opremljeni zasebnim kupatilima sa tuš kabinama, TV, centralno grejanje, a apartmani poseduju zasebne kuhinje.U prizemlju objekta nalazi se market i prostor za dnevni odmor i druženje. Od ski staze je udaljena oko 15 minuta peške.


Vila Elit

Vila Elit je locirana u okviru turističkog naselja iznad Nove Varoši od koje je udaljena oko 2,5 kilometara. Objekat se nalazi na 1200 metara nadmorske visine. Smeštajni kapacitet vile je 20 ležajeva raspoređenih u 8 soba kategorisanih sa četiri zvezdice. U blizini vile su tri skijaške staze i mnogobrojni sportski tereni, kao i trim staza i staze za šetnju. Od ski staze je udaljena oko 20 minuta peške.

 

Cena: 5490 rsd

U cenu uračunato:

- autobuski prevoz (minibus/autobus, audio, klima) na relaciji Beograd-Zlatar-Uvac-Beograd
- 1 noćenje u trokrevetnim i 5-krevetnim sobama vile Zlatarka i vile Elit
- doručak
- kružna pešacka tura na vrh Zlatara
- krstarenje Uvcem i pešacka tura
- ulaznica za Ledenu pecinu
- troškovi pratioca putovanja
- troškovi organizacije

U cenu nije uračunato:

- doplata za dvokrevetnu sobu 300 rsd po osobi
- redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 rsd
- individualni troškovi članova

* Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 1000 din.

Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima. Sa sobom obavezno poneti dovoljno vode i hranu za prvi dan, kačket ili šešir i kremu za zaštitu od sunca, udobniju obuću za planinarenje, kabanicu, slojevitu garderobu.  Smeće nositi sa sobom do prvog mesta za odlaganje. Krstarenje traje oko 1h, pešačka tura do vidikovca na Uvcu sa obilaskom Ledene pećine oko 2h ukupno. Pešačenje od vidikovca do kampa traje oko 1,5h.  Pešačka tura na Pešteru traje oko 2h + pauza na vrhu. Za pešačke ture je potrebna bolja fizička kondicija. 

 

*Organizator zadržava pravo da usled nepovoljnih vremenskih prilika ili nedovoljnog broja prijavljenih članova odloži turu.

Informacije i rezervacije na:
Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
Viber: +381611627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18h.

Napomena: Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za tačno mesto polaska.

* Organizacija zadržava pravo izmene satnice i programa usled loših vremenskih uslova, saobraćajnih uslova i više sile.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. 


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio