Srbija za mlade Srpski English
   O NAMA  POPUSTI  AKTUELNO  PUTOVANJA  PROJEKTI  BLOG  PREPORUKE    USLUGE  KONTAKT
Banner 1

"Nasa destinacija nikada nije mesto vec novi nacin posmatranja stvari..."

Kablar - pešačka tura 29/9/2018

Nazad na predhodnu novost «

 

Kablar - pešačka tura 

Termini u 2018:    22/04     20/05    02/09    07/10

Otkrijte zašto Ovčarsko-kablarska klisura svojim prirodnim lepotama i spomeničkim vrednostima privlači pažnju vekovima! :)

Ovčarsko – kablarska klisura je jedna od najživopisnijih klisura Srbije. Usečena između planinskih masiva Ovčara i Kablara, širine od 50-100 m a dužine oko 20 km, spaja Čačansku sa Požeškom kotlinom. Od Čačka je udaljena samo 8 km. Odlikuju je visoke i strme krečnjačke stene u kojima se vide otvori nekolicine pećina, uklještenim meandrima koje pravi Zapadna Morava i jedinstvenom florom i faunom. Najviši vrh Ovčara, nalazi se 710 m iznad reke, to je ujedno i najveća dubina klisure u Srbiji.
To je predeo izvanredne pejzažne raznolikosti, atraktivnosti, jedinstvena i značajna kulturno – istorijska celina sa brojnim manastirima, memorijalnim i sakralnim objektima i obeležjima, značajan kao primer geoloških, geomorfoloških procesa i pojava.

PROGRAM:

7č Polazak iz Beograda (2 dana pred put kontaktirati organizaciju za tačno mesto polaska)
10č Polazak na pešačenje i upoznavanje sa prirodnim i antropogenim vrednostima
10-16:30č Planinarenje uz pauze za uživanje u panorami Ovčara (hrana iz ranca) uz obilazak manastira
17č Ručak u restoranu DOM (fakultativno)
17- 19:30 č Kupanje u velnes centru "Kablar" (napomena: obavezno ponesite peškir ukoliko želite da koristite usluge velnes centra)
20č Polazak za Beograd
23č Očekivani dolazak u Beograd

Ukupna dužina staze oko 12 km, težina staze laka, srednja fizička kondicija.

Cena: 1.400 din

U cenu uračunato:
-Prevoz na relaciji Beograd-Ovčar banja-Beograd (minibus/bus, audio, klima)
-Stručno vođenje sa licenciranim vodičima
-Troškovi organizacije

U cenu nije uračunato:
-ulaznica za velnes centar "Kablar" 300 din
-redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din

* Doplata za polazak iz Novog Sada 700 rsd

Oprema:
Planinarske zimske cipele ili duboka obuća udobna za pešačenje, slojevita garderoba, rezervna obuća, kapa, kišna kabanica, rezervna odeća, naočare i krema za sunce, minimum 1L vode. Takođe, napomena je da obavezno ponesete peškir ukoliko želite da idete u velnes centar.

Hrana i piće:
Dovoljno hrane i vode za ceo dan. Obavezno poneti nešto slatko!

***Svi učesnici akcije učestvuju na sopstvenu odgovornost, dužni su da potpišu izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti i moraju se pridržavati „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS i usmenih uputstava organizatora i vodiča na akciji. Vodič ima pravo da zbog bezbednostnih razloga i nepredviđenih okolnosti promeni rutu tokom pešačenja.

U slučaju vremenski nepogoda, tura se odlaže.

Informacije i rezervacije na:

Tel: 011/3670937
Mob: 061/1627226
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Srbija za mlade, Balkanska 18, lokal 99, radno vreme - radnim danima 10-18č.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

 

Kablar


 Pitajte nas Newsletter prijava facebook Tweeter Google Plus Instagram Beograd Jugozapadna Srbija Jugoistočna Srbija Vojvodina Kosovo
preporucujemo
Bačko Podunvalje
Bačko Podunvalje
Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke razn
Kape i šalovi
Kape i šalovi
Već deset godina proizvodimo udobne, jedinstvene, mekane, tople kape i šalove od uvezenog prediva, sastava 100% merino vuna. Želja da obradujete sebe i sebi drage osobe neobičnim i kvalitetnim, unikatnim proizvodima izradjenih spojem i do 10 niti vrhuns
Veseli spust
Veseli spust
VESELI SPUST je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km viugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

prijatelji sajta


Tara Planina
Facebook

Anketa

Kako ste čuli za nas?


Google+

          izrada web sajtova     Copyright 2017 - SRBIJA ZA MLADE                                                                                                                         Design By JPON Design Studio